Springen naar inhoud

Meta-analyse mogelijk op basis van alleen Relative Risks?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

thaman

    thaman


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 01 november 2012 - 11:29

Beste leden,

Helaas heb ik geen verstand van wiskunde en nauwelijks verstand van statistiek. Ik vraag me al lange tijd af of het mogelijk is een meta-analyse uit te voeren in SPSS indien alleen relative risks (RR's) + 95% CI's beschikbaar zijn uit wetenschappelijke publicaties.
Ik heb gezocht op youtube naar tutorials. En op google op verschillende zoektermen, maar kom alleen ingewikkelde wiskundige formules tegen. Mogelijk dat iemand me kan helpen.

Hier is een tabel van een meta-analyse op basis van verschillende onderzoeken. Er zijn 16 verschillende RR's met 95% CI. Aan iedere RR is een % gewicht toegekend: http://aje.oxfordjou....expansion.html

Nu is mijn vraag: Kan ik als leek op deze manier gegevens invoeren in SPSS en zelf een meta-analyse uitvoeren? Zo ja, kan iemand me dan vertellen hoe ik deze data dan in SPSS moet invoeren? Wat mij betreft kan dit al op basis van een voorbeeld met 3 relative risks. Bijv:

RR = 1.06 (0.36-3.12) % weight = 8%.
RR = 0.76 (0.49-1.18) % weight = 38%.
RR = 0.90 (0.69-1.18) % weight = 54%.

Bij voorbaat dank!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures