Springen naar inhoud

- - - - -

Trending topic op Twitter is nu uren van tevoren al te voorspellen


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

  Mako


 • >1k berichten
 • 1146 berichten
 • VIP

Geplaatst op 03 november 2012 - 16:01

Trending topic op Twitter is nu uren van tevoren al te voorspellen

Geplaatste afbeelding

Het lijkt koffiedik kijken: voorspellen wat trending topic wordt op Twitter. Maar dat hoeft het niet te zijn, zo tonen wetenschappers aan. Ze ontwikkelden een algoritme dat met een precisie van 95 procent enkele uren van tevoren kan voorspellen welk onderwerp trending topic wordt.


Het algoritme is ontwikkeld door wetenschappers van MIT. Het algoritme kan zeker anderhalf uur en soms zelfs vier tot vijf uur voordat een onderwerp door Twitter aan de lijst met trending topics wordt toegevoegd, al voorspellen welke onderwerpen trending worden.

Hoe werkt het?
Om goede voorspellingen te kunnen doen, moet ook goed naar het verleden gekeken worden. Om een accuraat algoritme te ontwikkelen, moest dus eerst een stukje geschiedenis onder de loep worden genomen. Welke onderwerpen zijn in het verleden trending topic geweest? En welke onderwerpen werden het net niet? En dan de belangrijkste vraag: is er een patroon te ontdekken? Het mooie aan het algoritme is dat het geen aannames maakt over patronen en zich dus echt door de data laat leiden.

Factoren
Heel concreet kijkt het algoritme naar heel veel verschillende factoren. Zo vergelijkt het bijvoorbeeld veranderingen in het aantal tweets over een nieuw onderwerp met veranderingen in het aantal tweets over onderwerpen die in het verleden net niet of net wel trending werden. Wanneer er eerder onderwerpen trending of niet trending zijn geworden die qua verloop heel sterk lijken op de manier waarop het nieuwe onderwerp zich op Twitter ontwikkelt, dan weegt dat onderwerp zwaarder mee dan andere onderwerpen. Nadat alle vergelijkingen zijn gemaakt en aan al die vergelijkingen en hun uitkomsten een waarde is gehangen, komt het algoritme met een voorspelling.

...

Lees hier het volledige artikel.
Bron
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Bart

  Bart


 • >5k berichten
 • 7224 berichten
 • VIP

Geplaatst op 03 november 2012 - 21:42

Erg interessant, zowel voor Twitter, adverteerders, maar ook bijvoorbeeld politie.

Hoewel, het algoritme is wel afhankelijk van historische data. Onderwerpen die echt nieuw zijn, kunnen niet, aldus de persberichten, voorspeld worden. #projectxharen of #rebeccablack zou daarmee nooit gedetecteerd worden door het algoritme
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#3

Benm

  Benm


 • >5k berichten
 • 9747 berichten
 • VIP

Geplaatst op 04 november 2012 - 14:28

Misschien is daar ook wel iets mogelijk: Je kunt bijv kandidaat-tags kiezen die opvallend veel voorkomen, maar nog niet trending zijn, en daar vervolgens de analyse op los laten. Daarmee is het wellicht best mogelijk om te zien of iets trending zal worden even voordat het daadwerkelijk zo is. Een uurtje tijdswinst kan natuurlijk net het verschil maken, zeker voor iets als projectxharen. Overigens werd dat al op diverse sites genoemd voordat het werkelijk een treding topic werd, ook iets op basis waarvan je kanditaat-tags voor analyse kunt kiezen.
Victory through technology

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures