Springen naar inhoud

Interactie effect in regressie analyse met meerdere groepen


 • Log in om te kunnen reageren

#1

hannev

  hannev


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 08 november 2012 - 13:30

Ik wil graag in mijn regessie analyse,
afhankelijk: work engagement (schaal 1 tm 5)
onafhankelijk: resources (schaal 1 tm 5)

kijken of het type medisch specialisme invloed heeft of het effect van resources op engagement. Interacties dus. Ik heb 8 groepen specialismes.
Heeft bijvoorbeeld bij heelkunde het hebben van resources meer invloed op work engagement, dan bij interne geneeskunde of kindergeneeskunde.

Ik heb al gekeken of Gender een invloed heeft, door daarvan een dummy te maken. En dan een interactie variabele te maken van gender * resources. Maar dat zijn maar 2 groepen. Kan ik dit ook doen met 8 groepen, dus 8 dummy's en dan ook nog 8 interactie dummy's ofzo? En hoe interpreteer ik dan de uitkomsten en is het mogelijk om daarvan een lijngrafiek te maken?

Alvast bedankt!

Groet,
Hanne

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Saffron

  Saffron


 • >250 berichten
 • 463 berichten
 • Minicursusauteur

Geplaatst op 22 november 2012 - 19:08

Je kan toch gewoon een interactie term tussen die categorische variabele met 8 groepen en die andere onafhankelijk variabele maken? Een van de groepen zal dan de referentiegroep zijn voor alle andere categorieën. Lijndiagrammetjes moet je gewoon kunnen maken met de output, en mogelijk kan je die ook als output vragen.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures