Springen naar inhoud

Cola en Mentos


  • Log in om te kunnen reageren

#1

doofenschmirtz

    doofenschmirtz


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 10 november 2012 - 09:53

hallo, ik ben Doofenschmirtz en ik wil graag weten waarom cola zo gaat bruisen en bubbelen als je er mentos aan toevoegt.
dankuwel

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Kravitz

    Kravitz


  • >1k berichten
  • 4044 berichten
  • VIP

Geplaatst op 10 november 2012 - 11:57

The numerous small pores on the candy's surface catalyze the release of carbon dioxide (CO2) gas from the soda, resulting in the rapid expulsion of copious quantities of foam. Although any carbonated beverage will produce a similar effect, the reaction was popularized using Diet Coke for seemingly producing the best results.


A 2006 episode of the television series Mythbusters concluded that the potassium benzoate, aspartame, and CO2 gas contained in the Diet Coke, in combination with the gelatin and gum arabic ingredients of the Mentos, all contribute to formation of the foam.[1] The structure of the Mentos is the most significant cause of the eruption due to nucleation.

Bron: http://en.wikipedia....Mentos_eruption
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill

#3

octadecanol

    octadecanol


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 11 december 2012 - 20:03

Ja door de poriën waar gasvormige koolstofdioxide heel gemakkelijk gevormd wordt :) Het CO2 zit opgelost in de frisdrank, maar doordat menthos eigenlijk helemaal geen glad oppervlak heeft, kan CO2 er makkelijk aan 'vast haken' waardoor bellen ontstaan. Als ik het een beetje in mijn eigen woorden moet uitleggen :P





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures