Springen naar inhoud

- - - - -

Negatieve vingerafdrukken


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

    Mako


  • >1k berichten
  • 1146 berichten
  • VIP

Geplaatst op 10 november 2012 - 17:38

Negatieve vingerafdrukken

Geplaatste afbeelding
Nanotech maakt sporen op papier beter zichtbaar


Vingerafdrukken op papier kun je het beste zichtbaar maken door het papier te kleuren met nanotechnologie die niet op vet hecht. Het recept is zojuist verschenen in Angewandte Chemie.

Het idee gaat lijnrecht in tegen de heersende praktijk om de vingerafdrukken zélf zichtbaar te willen maken met diverse fysische en chemische foefjes. Met papier als ondergrond lukt dat vaak niet al te best, wat volgens de auteurs van het artikel waarschijnlijk ligt aan het feit dat de samenstelling van menselijk zweet sterk persoonsgebonden is.

Joseph Almog en collega’s van de Hebrew University of Jerusalem (Israëlische gedeelte) stellen daarom voor om een negatief van de vingerafdruk te maken. Dat doen ze door het papier te behandelen met nanogouddeeltjes die zijn gecoat met een bifunctioneel reagens. Mat dat laatste wordt een langgerekt organisch molecuul bedoeld met een sterk polaire kop die zich graag hecht aan de cellulosevezels in papier. Aan het andere uiteinde zit een zwavelgroep die aan nanogouddeeltjes hecht.

Behandel je papier hiermee, dan zullen de nanodeeltjes overal gaan zitten behalve op plekken waar een vetlaagje zit, zoals vingerafdrukken.

...

Lees hier het volledige artikel.
Bron
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures