Springen naar inhoud

Basic vraagjes over programmeren met TI-84 Plus


  • Log in om te kunnen reageren

#1

MathijsS

    MathijsS


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 22 november 2012 - 17:42

Ik ben bezig met enkele simpele programmaatjes te schrijven op mijn TI-84 om wat rekenwerk te versnellen, bijvoorbeeld een voor het bereken van wortels van complexe getallen.
Ik heb echter niet zoveel ervaring hiermee en stootte op enkele problemen die ik door te googelen niet direct kon oplossen.
Ik vroeg mij namelijk af of:
-het mogelijk was om rechtstreeks een stelsel in te geven in een programma, zo ja, hoe? Ik heb op dit moment het stelsel in het algemeen opgelost en de TI-84 berekent zo de antwoorden in functie van een gegeven getal, maar het lijkt me veiliger als het de stelsels volledig zelf zou kunnen oplossen.
-het mogelijk was de gebruiker een functie in te laten geven en deze dan tijdelijk te stockeren in een y-variabele. Met input(x+1) , Y1 bijvoorbeeld, verschijnt er een data type error, waaruit ik concludeer dat er enkel constanten of letters ingegeven mogen worden bij het commando 'input'.
-het mogelijk was om het programma te laten checken of een getal reëel is en opnieuw, zo ja, hoe?


Alvast bedankt voor de moeite!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures