Springen naar inhoud

- - - - -

Nanodraadjes vliegen er uit


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 29 november 2012 - 16:15

Nanodraadjes vliegen er uit

n Zweden zijn voor het eerst nanohalfgeleiderdraadjes gekweekt in de gasfase. Dat betekent dat je ze voortaan continu kunt produceren in elke hoeveelheid die je wenst, melden de uitvinders in Nature.
Geplaatste afbeelding
Tot nu toe werden zulke draadjes altijd gekweekt op een vaste ondergrond, zoals een silicium-wafer. Dat is per definitie een tijdrovend batchproces, en dat silicium is eigenlijk te duur voor gebruik als wegwerpartikel.

Het idee van Lars Samuelson en collega’s van de universiteit van Lund is nu om de draadjes te laten groeien op nanogouddeeltjes (denk aan 50 nm diameter), die samen met de grondstoffen voor de draadjes door een hete oven worden geblazen. Bepaalde oppervlakken van het kristalrooster van het goud dienen dan als kiem voor het uitkristalliseren van die grondstoffen. In de praktijk krijg je niet echt een draadje maar eerder een kegeltje met het goud op de punt, maar dat hoeft voor praktijktoepassingen geen bezwaar te zijn.

...

Lees verder: http://www.c2w.nl/na...it.299294.lynkx

Bron: C2W

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures