Springen naar inhoud

- - - - -

Magnetron houdt brood vers


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

  Mako


 • >1k berichten
 • 1146 berichten
 • VIP

Geplaatst op 01 december 2012 - 17:52

Magnetron houdt brood vers
Geplaatste afbeelding
Straling blijkt schimmelsporen effectief te killen


Behandel brood met een aangepaste magnetron en het is na twee maanden nog niet beschimmeld. Scheelt een hoop afval, volgens het Amerikaanse bedrijf MicroZap.

Gewoonlijk beschimmelt brood binnen een dag of tien, vooral als je het warm in een plastic zak verpakt zodat het lekker vochtig wordt. Volgens Britse cijfers wordt 32 procent van alle broden mede daarom onopgegeten weggegooid.

MicroZap, een spin-off van Texas Tech University in Lubbock, heeft de magnetron eigenlijk ontwikkeld om vlees, gevogelte en groente te ontdoen van Salmonella en andere bacteriële besmettingen. Het apparaat heeft de vorm van een tunnel waar een transportband doorheen loopt. De straling bestaat uit een mix van radiofrequenties die zo is gekozen dat bacteriën doodgaan zonder dat het voedsel er overdreven sterk door wordt opgewarmd. Wat meehelpt is dat ze veel gelijkmatiger is dan in een huis-tuin- en keukenmagnetron.

Per ongeluk is vervolgens ontdekt dat sporen van schimmels in brood net zo min tegen deze straling kunnen. Tien seconden in de tunnel is voldoende.

...

Lees hier het volledige artikel.
Bron: MicroZap, BBC News
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Benm

  Benm


 • >5k berichten
 • 9829 berichten
 • VIP

Geplaatst op 02 december 2012 - 03:02

Maar werkt dit beter dan domweg doorstralen met flink wat ioniserende straling uit een cobaltbron of iets dergelijks? Daarmee kun je een verpakt product een vrijwel oneinding shelf life geven zonder dat het veel doet qua smaak of textuur.
Victory through technology

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures