Springen naar inhoud

- - - - -

Hou hartverzakkers van de markt af


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

    Mako


  • >1k berichten
  • 1146 berichten
  • VIP

Geplaatst op 29 december 2012 - 12:16

Hou hartverzakkers van de markt af

Assay voorspelt cardiotoxiciteit van nieuwe medicijnen in vroeg stadium

Geplaatste afbeeldingCardiomyocyt


In Californië is een stamcellen-assay bedacht dat nieuwe medicijnen screent op bijwerkingen die het hart beschadigen. Beter dat je daar achter komt vóórdat de klinische tests beginnen, stelt producent Molecular Devices.

Achteraf zou het bijvoorbeeld het Vioxx-schandaal hebben kunnen voorkomen. Dat die pijnstiller de kans op hartfalen spectaculair vergrootte, werd pas duidelijk toen hij allang een bestseller was en hele reeksen slachtoffers had geëist. Er zijn sterke vermoedens dat producent GlaxoSmithKline de problemen allang onderkende maar zijn verlies niet wilde nemen. Die overweging had men dus niet hoeven maken als de problemen waren ontdekt vóórdat er veel geld in het middel werd gestoken.

De test, die onlangs werd gepresenteerd tijdens het jaarcongres van de American Society for Cell Biology, is gebaseerd op hartspiercellen (cardiomyocyten) die in vitro worden gekweekt uit stamcellen. Als het goed is, vertonen zulke cellen min of meer hetzelfde samentrekgedrag als collega’s die in een echt hart zitten.

...

Lees hier het volledige artikel.
Bron: American Society for Cell Biology
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures