Springen naar inhoud

Gezwollen lymfeknopen hals en occipitalen


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

Sonari

  Sonari


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 28 februari 2013 - 19:15

Geachte,


Ik vond jullie forum en had graag jullie mening gevraagd.

Door mijn symptomen die tot hiertoe onverklaard zijn, en ik al naar ettelijke specialisten ben geweest zonder resultaat, ben ik mij gaan verdiepen in de mogelijk verschillende oorzaken.

Doordat ik op jullie site ben gekomen door een zoekopdracht, en verhelderende antwoorden las, dacht ik ; ik waag het even. Ben nuchter van geest en heb al vrij veel zoekwerk verricht.


Ik ben 31 jaar , en heb al heel lang last van mijn symptomen. Ongeveer 10 jaar , en het word steeds erger.


- Klachten zijn enkel aan de rechterkant
- Rechterkant nek doet heel veel pijn, regio occiptalen , er zit daar een triggerpunt. Ik draai meestal mijn hoofd om een voorlichtende krak te bekomen. Met weinig resultaat. Pijnstillers werken niet om de pijn te stillen. Als ik mijn kin naar mijn borst breng , en dan 'nee' knik , klikt er iets abnormaal in mijn nek. volgens sommige osteopaten zou het mijn atlas zijn die over zijn positie knakt aan de rechterkant.
De CT-scan van mijn nek toont geen abnormaliteiten.
- Vergrote lymfeknopen rechter kant hals.
- Deze lymfeknopen (2 grote naast mijn adamsappel), kunnen veel pijn doen , als een soort aanval dat opkomt. Ze doen echt wel pijn , tijdens de aanval krijg ik tevens last van mijn rechterkant aangezicht. Tintelingen en trekkend gevoel. Bij zo een aanval voel me abnormaal slecht.
- Verder zijn er nog voelbare lymfeknopen , onder mijn rechter oor , en onder heel de sternocleidomastoid. En doen met momenten ook pijn.
- mijn klachten worden erger, met de jaren.
- Klachten zijn erger als ik weinig heb geslapen en dus vermoeid ben.
- ik ben duidelijk sneller vermoeid dan andere mensen.
- ik heb geen zweet aanvallen tijdens het slapen.
- Voor mij is er een atrofie te zien , van mijn rechterkant borst, levator scapulea , bovenste rapezius. De fysische geneesheer, vond het ook bizar. Dus het is zeker visueel merkbaar. Maar tests waren allemaal ok. Ik ben rechtshandig en toch heb ik minder kracht vind ik.

het laatste jaar , kan ik niet meer fitnessen door me'n rechterschouder die maar niet wil genezen. Volgens de arts is het de aanhechting van mijn biceps. Dat enige tijd nodig heeft om te genezen.

Ben ik terug gegaan, na 6 maanden , nog steeds last. Schouderspecialist zegt dat het van mijn nek komt.
Nekspecialist ( in hetzelfde ziekenhuis) zegt dat er niks met me mis is , en dat sommige pijnen gewoon niet te verklaren zijn ?? Hij zag niets op mijn ct-scan.
Ik vroeg om mijn nek te onderzoeken , en eens te voelen aan dat triggerpunt in mijn occiptalen, met weinig zin voelde hij snel even, verder niks.


Hebben jullie enig gedachte wat het zou kunnen zijn of tips om verder te zoeken ? Ik word er namelijk gek van. Het stoort me echt in mijn werk en mijn dagelijks leven.


- zou het lymfe tuberculose kunnen zijn ?
-


Met dank bij voorbaat.

Veranderd door Sonari, 28 februari 2013 - 19:19


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

anusthesist

  anusthesist


 • >5k berichten
 • 6043 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 01 maart 2013 - 13:37

- zou het lymfe tuberculose kunnen zijn ?


Wat 10 jaar bestaat en niet progressief is zonder behandeling? Nee.

Opmerking moderator :

Voor dit specifieke geval zou ik te rade gaan bij een interne specialist. Die kan alles nog een keer op een rij zetten. Eventueel kan hij je doorverwijzen naar een neuroloog vanwege de atrofie. Op dit forum behandelen we geen persoonlijke medische problemen. Zie ook onze richtlijnen: http://www.wetenscha...tion=boardrules

Veel sterkte met de afwikkeling van deze klachten.
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures