Springen naar inhoud

- - - - -

Flinke meteoriet ontdekt op Antarctica


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

    Mako


  • >1k berichten
  • 1146 berichten
  • VIP

Geplaatst op 02 maart 2013 - 13:59

Flinke meteoriet ontdekt op Antarctica

Geplaatste afbeelding

Belgische en Japanse wetenschappers hebben op Antarctica een achttien kilo zware meteoriet ontdekt. De meteoriet bevond zich in het oostelijke deel van de Antarctische ijskap. Het is de grootste meteoriet die sinds 1988 in dit gebied is teruggevonden.


Een eerste analyse van de meteoriet wijst erop dat het om een chondriet gaat. Dit is de meest voorkomende meteoriet op aarde. Op dit moment wordt deze in Japan nader onderzocht.

Onverwacht
“Deze meteoriet was een heel onverwachte vondst voor ons,” vertelt onderzoeker Vinciane Debaille. “Niet alleen vanwege het gewicht, maar ook omdat we normaal gesproken niet zulke grote meteorieten op Antarctica terugvinden. Dit is de grootste meteoriet die in vijfentwintig jaar tijd op het oostelijke deel van Antarctica is aangetroffen, dus dit is een hele bijzondere vondst voor ons.”

Zonnestelsel
De onderzoekers waren specifiek op zoek naar meteorieten toen ze op de ruimtesteen stuitten. “We bestuderen meteorieten om meer te weten te komen over hoe het zonnestelsel tot stand is gekomen, hoe het zich ontwikkeld heeft en hoe de aarde zo’n unieke plek in ons zonnestelsel kon worden,” legt Debaille uit.

Geplaatste afbeelding

...

Lees hier het volledige artikel.
Bron
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures