Springen naar inhoud

- - - - -

Wereldrecord spectrometrie naar Utrecht


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

    Mako


  • >1k berichten
  • 1146 berichten
  • VIP

Geplaatst op 09 maart 2013 - 18:32

Wereldrecord spectrometrie naar Utrecht
Geplaatste afbeelding
Bacteriofaag van bijna 18 megadalton in één keer door de MS


Utrechtse onderzoekers hebben de massa gemeten van een stuk bacteriofaag van bijna 18 megadalton. Waarschijnlijk is het het grootste biochemische brok dat ooit in één keer door een massaspectrometer is gejaagd, suggereert een recente publicatie in Angewandte Chemie.

Het vorige record stond op ongeveer 10 megadalton. Met hulp van het Scripps-instituut in Californië wisten Joost Snijder, prof. Albert Heck en collega’s het te breken dankzij een variant op massaspectrometrie die als quadrupole time-of-flight native MS bekend staat. Deze techniek is specifiek ontwikkeld voor metingen aan zeer grote biomoleculen.

Theoretisch is er niet echt een limiet qua grootte. In de praktijk worden de grenzen bepaald door de kwaliteit van de apparatuur; de Angewandte-publicatie suggereert dat de bottleneck momenteel vooral zit bij de desolvatie, dus de verwijdering van oplosmiddelmoleculen op het moment dat het monster via elektrospray-ionisatie in de MS wordt gespoten.

...

Lees hier het volledige artikel.
Bron
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures