Springen naar inhoud

- - - - -

hoe nieuw coronavirus de cel binnendringt


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

    Wien Ee


  • >1k berichten
  • 3134 berichten
  • VIP

Geplaatst op 17 maart 2013 - 11:40

Wetenschappers hebben ontdekt hoe een nieuw coronavirus, dat bij mensen dodelijke infecties veroorzaakt, de cel binnendringt. De onderzoekers identificeerden het ‘receptor’-eiwit op het oppervlak van de cel waar het virus aan bindt om de cel binnen te dringen.

http://www.youtube.com/watch?v=SQcIhoIVUy0

Het nieuwe virus, het humaan coronavirus-EMC, lijkt op het Arabisch schiereiland van dieren naar mensen over te springen. “De ontdekking van de receptor is essentieel om het ziektebeeld en de verspreiding van het virus te begrijpen”. “Het kan ook helpen om de dierlijke bron op te sporen. Daarnaast kunnen we nu ook op zoek gaan naar geneesmiddelen die de binding van het virus aan de receptor blokkeren”.

Tot nu toe raakten veertien mensen geïnfecteerd met het EMC-virus; de helft daarvan overleed. “Hoewel het aantal ziektegevallen tot nu toe beperkt bleef, is het belangrijk om het virus diepgaand te onderzoeken, ter voorbereiding op eventuele toenemende verspreiding en om expertise op te bouwen voor het bestrijden van toekomstige coronavirussen”. “Deze virussen zijn wijdverbreid in het dierenrijk en blijven terugkomen in de menselijke populatie. De SARS-epidemie, die in 2002 vanuit China de wereld overtrok, is hier een indringend voorbeeld van.”


Lees meer: Medisch Contact


Wetenschappelijke publicatie:
V. Stalin Raj, et al.: Dipeptidyl peptidase 4 is a functional receptor for the emerging human coronavirus-EMC


Bron: Universiteit Utrecht
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures