Springen naar inhoud

- - - - -

Europa staat Sandy-achtige superstormen te wachten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Kwintendr

    Kwintendr


  • >250 berichten
  • 768 berichten
  • VIP

Geplaatst op 29 maart 2013 - 17:55

West-Europa kan zijn borst natmaken. Door toedoen van de opwarmende aarde zal het continent in de toekomst met steeds meer getransformeerde orkanen – à la superstorm Sandy – te maken krijgen. Dat concluderen Nederlandse wetenschappers.

Orkanen: daar heeft Europa maar weinig mee te maken. Soms worden we getroffen door een orkaanrestant, maar vaak doen deze restanten niet meer aan een orkaan denken. Het zijn eerder flinke stormen. Maar in de toekomst kunnen we veel heftigere herfststormen gaan verwachten, zo schrijven wetenschappers in het blad Geophysical Research Letters. Europa krijgt dan waarschijnlijk te maken met getransformeerde orkanen. Dat zijn orkanen die al zijn afgezwakt, maar verder gaan als zeer zware stormen, met windsnelheden van orkaansterkte. Een bekend voorbeeld van zo’n getransformeerde orkaan is Sandy: een storm die in oktober voor grote schade zorgde in New-York.

lees verder

Bron: Scientias
Het Wetenschapsforum heeft ook een facebook pagina!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures