Springen naar inhoud

- - - - -

Planten kweken op Mars


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

    Wien Ee


  • >1k berichten
  • 3133 berichten
  • VIP

Geplaatst op 31 maart 2013 - 11:48

De maan, we zijn er al verschillende keren geweest. Als we weer terug gaan dan misschien wel voor langere tijd. En er zijn al concrete plannen voor een enkeltje Mars. Daarvoor zal ter plaatse voedsel moeten worden gekweekt. Ecologen gaan onderzoeken of planten überhaupt kunnen groeien op de maan en op Mars.

76db6871-61d7-4212-93ab-ab5eeea05c1a_shutterstock_48874180Mars_670_490x330.jpg

Kunnen planten eigenlijk wel leven in Marszand of in maanstof? De aanleiding voor deze vraag was het Nederlandse plan voor het stichten van een kolonie op Mars. Omdat daarbij niet in een terugreis wordt voorzien, moeten dus ter plaatse alle levensbehoeften kunnen worden vervuld. “Mars is nog ver weg,” zegt Wieger Wamelink, een Wageningse ecoloog in een toelichting op zijn plannen. “Maar de maan is dichterbij, dus realistischer als het gaat om het stichten van een kolonie. Bovendien kennen we de minerale samenstelling van de maanbodem, ook van maanstof. Ik wil daarom onderzoeken of planten überhaupt in maansubstraat kunnen groeien of dat er noodzakelijke elementen ontbreken. Dat is nog nooit eerder gedaan. Over Mars weten we steeds meer en daarom nemen we die planeet mee in het onderzoek.”


Lees meer:
Kunnen plantensoorten leven in maanstof en Marszand


Bron:
Universiteit Wageningen

Veranderd door confusie, 31 maart 2013 - 19:08

Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures