Springen naar inhoud

- - - - -

Moleculaire meetkunde


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Drieske

    Drieske


  • >5k berichten
  • 10217 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 10 april 2013 - 13:20

Moleculaire meetkunde

Het berekenen van de oppervlakte van een molecuul is een uitdaging voor biochemici. Een nieuwe aanpak, bedacht door een professor van een Koreaanse universiteit, kan misschien wel de berekeningen versnellen, door meetkundig te kijken naar de stoffen.

Een professor van de Hanyang universiteit in Zuid-Korea is, zoals hij het zegt, bezig met een nieuw vakgebied. Hij wil meetkunde gebruiken om scheikundigen en biochemici over de hele wereld verder te helpen.

Hij ziet dit gebeuren door computerprogramma’s te ontwikkelen die op een eenvoudige manier het oppervlak van een molecuul kunnen berekenen. Hiervoor maakt hij onder andere gebruik van Voronoi-diagrammen. Zo’n diagram is een manier om een oppervlak op te delen in vakjes. Hij werkt als volgt: in een vlak is een aantal punten aanwezig. Vervolgens deel je het vlak zo op in vakjes, dat elk punt in een vakje ligt waarin dat hele vakje dichter bij dat punt ligt dan bij elk ander punt. (Zie de afbeelding voor een duidelijker uitleg.)Geplaatste afbeelding

Lees verder: http://www.kennislin...laire-meetkunde
Of: http://www.scienceda...30321081335.htm
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures