Springen naar inhoud

- - - - -

Malaria meteen frontaal aanvallen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

    Wien Ee


  • >1k berichten
  • 3133 berichten
  • VIP

Geplaatst op 28 april 2013 - 09:57

Geef mensen antimalariamiddelen en infecteer ze dan met de malariaparasiet. Op deze manier is heel efficiënt een volledige bescherming tegen malaria op te wekken.

comms_dis_session5_fig5.jpg

Uit de studie blijkt dat op deze manier een afweer is op te wekken die gericht is tegen het vroegste ontwikkelingsstadium van de parasiet in de mens.
De opgewekte afweer is gericht op die allereerste fase, als de parasiet nog op weg is naar de lever. “Tot dusver richt het meeste onderzoek zich op het vinden van een bescherming in de latere fases, op malariaparasieten in de bloedbaan die op zoek zijn naar de rode bloedcellen of daar weer uit tevoorschijn komen. Kortom, de fases die verantwoordelijk zijn voor de klachten en de complicaties van malaria. Door de afweer te richten op het allereerste stadium, verminderen we niet alleen het aantal klachten, maar kunnen we zelfs voorkomen dat mensen ziek worden.”


Wetenschappelijke publicatie
Else M. Bijker, et al.: Protection against malaria after immunization by chloroquine prophylaxis and sporozoites is mediated by preerythrocytic immunity


Bron:
UMC St Radboud

Veranderd door Michel Uphoff, 28 april 2013 - 12:21
Link afbeelding aangepast

Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures