Springen naar inhoud

- - - - -

Vaccin tegen hero´ne maakt afkicken een stuk gemakkelijker


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Kwintendr

  Kwintendr


 • >250 berichten
 • 768 berichten
 • VIP

Geplaatst op 10 mei 2013 - 18:46

Wetenschappers hebben een vaccin ontwikkeld dat ratten van hun heroïneverslaving af kan helpen. Het vaccin voorkomt dat de actieve stoffen in heroïne in het brein belanden, waardoor afkicken een stuk gemakkelijker wordt.

Wanneer mensen heroïne gebruiken, heeft dit direct effect op hun lichaam. Zo kan de drug bijvoorbeeld pijn wegnemen. In 2011 toonden onderzoekers al aan dat het door hen ontwikkelde vaccin tegen heroïne sommige van deze acute effecten van heroïnegebruik verhinderde. Nu hebben de onderzoekers het vaccin aan uitgebreidere tests onderworpen en blijkt het ook in staat te zijn om te voorkomen dat heroïne het brein bereikt.

lees verder

bron: Scientias.nl
Het Wetenschapsforum heeft ook een facebook pagina!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Benm

  Benm


 • >5k berichten
 • 9761 berichten
 • VIP

Geplaatst op 14 mei 2013 - 01:26

Maar als je zoiets bij mensen zou gebruiken, bestaat er dan niet het risico dat er ook afweer ontstaat tegen bijvoorbeeld morfine, wat pijnbestrijding op een later moment moeilijker maakt? Ik kan me zelfs wel situaties voorstellen waarin letterlijk heroine gebruikt wordt in field medicine (neem een militaire missie naar afghanistan oid), dus strooien met dit soort vaccinaties lijkt me riskant.
Victory through technology

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures