Springen naar inhoud

Schmitt trigger configureren


 • Log in om te kunnen reageren

#1

autoelektronica

  autoelektronica


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 21 mei 2013 - 16:32

Als opdracht moeten we een toerenteller maken op basis van Led's. We hadden gekozen om het signaal van de w klem van een alternator te halen. Hierdoor zouden we het signaal eerst langs een niet inverterterende Schmitt-trigger sturen om zo een blokgolf te genereren. Door de periode van de blokgolf kunnen we dan de Leds aansturen.

Volgende schmitt trigger is besteld:
http://be.farnell.co...228?Ntt=1021228

Vermits er 14 en iets meer volt op de w klem loopt zouden we graag hebben dat de uitgang omklapt op -7v en 7v. Met welke weerstanden is dit te realiseren + graag de formules hoe u dit resultaat bereikt?

Bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

dannypje

  dannypje


 • >250 berichten
 • 650 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 juni 2013 - 16:01

hallo, sorry voor het late antwoord.

Als ik de schmitt trigger bekijk die jullie gebruiken, dit is een opto-coupler, wat betekent dat je de led die erin zit moet gaan aansturen.
In figuur 7 van de datasheet kan je zien dat de forward voltage van de led tussen 1,1 en 1,5 volt ligt, bij een stroom tussen 1 en 100mA.

Selecteer dus een gewenst werkpunt voor de led, bvb. 20mA en Vf is dan 1,25V. De 14V heeft een positieve helft van 7V en een negatieve helft van -7V neem ik aan ? Gebruik dan de positieve wisseling om de led van de optocoupler aan te sturen. Als jullie die +7V dan gaan gebruiken om die led aan te sturen, ga je 7V-1,25V= 5.75V moeten kwijtspelen bij een stroom van 20mA. De serieweerstand voor die led is dus 5.75/20mA= 287 ohm (selecteer dus een 220 of een 330 ohm weerstand, in andere reeksen weerstanden bestaan ook 280 waarden).

Let op: de led is polair, en je moet ervoor zorgen dat de omgekeerd gepoolde spanning niet te hoog wordt. Ik vind in de datasheet echter geen gegevens over de maximum reverse voltage voor de led (wel voor de output van de schmitt trigger maar daar gaat het niet over).

Als de spanning onder 0 zakt, zal de ingangsled doven omdat hij niet langer voorwaarts aangestuurd wordt. Wat je zou kunnen doen voor de veiligheid is een diode in serie met de led van de detector opnemen. In dat geval zal je je weerstandsberekening wat moeten aanpassen om de forward voltage van die diode in rekening te brengen, dus 7-1.25-0,7V/20mA = 250 ohm ongeveer maar erg kritisch is dit niet.
In the beginning, there was nothing. Then he said:"Light". There was still nothing but you could see it a whole lot better now.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures