Springen naar inhoud

Auto financiering • Log in om te kunnen reageren

#1

Jaspertje1992

  Jaspertje1992


 • 0 - 25 berichten
 • 4 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 22 mei 2013 - 21:05

Hallo, ik ben een koopovereenkomst aan gegaan met een garagebedrijf om dit te financieren, eigenlijk heel dom van me achteraf, ik las daarna dat ik 15% moet terug betalen als ik van de koop wil afzien, ik las dit en legde dit voor aan de verkoper die mij vertelde dat dit alleen was als je contant betaalde en niet via financiering. Nu wil ik van de financiering afzien en willen ze die 15% van me hebben, mijn loon is ook te laag om dit bedrag te financieren en ik heb een half jaar contract waardoor dit niet mogelijk is, maar het garage bedrijf heeft aangegeven dat ik een vast contract heb voor onbepaalde tijd!!? Dit betekent dan toch dat ze geen poot hebben om op te staan omdat ze dit hebben aangegeven? Tevens is mij verteld dat me contract niet word verlengd nu wil hij een verklaring van mijn baas + die 15%, is dit mogelijk en wat moet ik doen? Help Mvg jasper

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Benm

  Benm


 • >5k berichten
 • 9748 berichten
 • VIP

Geplaatst op 22 mei 2013 - 23:53

Allereerst eens helder op een rij zetten wat er van dit verhaal aantoonbaar is, voor beide partijen.

Het klinkt als een relaas met wat mondelinge toezeginngen, maar heb je bijvoorbeeld een koopovereenkomst getekend waarin staat dat je 15% van het bedrag verschuldigd bent als je die wilt ontbinden? Of enige andere overeenkomst omtrent financiering van het geheel?
Victory through technology

#3

Jaspertje1992

  Jaspertje1992


 • 0 - 25 berichten
 • 4 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 23 mei 2013 - 04:43

Er staat in dat ik 15% verschuldigd ben als ik wil ontbinden!

#4

paintim

  paintim


 • 0 - 25 berichten
 • 7 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 24 mei 2013 - 18:29

Er staat in dat ik 15% verschuldigd ben als ik wil ontbinden!


Wie financiert de auto eigenlijk?
Als op de koopovereenkomst staat.dat je een vaste baan hebt en je hebt deze overeenkomst ondertekend,
dan heb je een valse verklaring afgegeven. Als er dan ook nog eens staat dat je 15% verschuldigd bent als je wilt ontbinden,dan heb je gewoon een groot probleem.
Ik zou een advocaat raadplegen. Je gaat deze pas betalen als hij de zaak aanneemt.
Vriendelijke groeten
ANTONI

#5

Jaspertje1992

  Jaspertje1992


 • 0 - 25 berichten
 • 4 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 24 mei 2013 - 18:34

Hallo, nee ik heb doorgegeven dat ik een half jaar contract heb! Omdat me contract toch zou worden verlengd, maar dit is niet gebeurt me contract word niet verlengd! Nu wil hij een bewijs dat me contract niet word verlengd, waarvoor dient dit? De garage zou een financiering aanvragen, Dit is gebeurt en die is afgekeurd bij 1 bij ons in de stad! Maar ze vragen blijkbaar bij meerdere financieringen aan? Mvg jasper

#6

Benm

  Benm


 • >5k berichten
 • 9748 berichten
 • VIP

Geplaatst op 26 mei 2013 - 01:16

Het zou kunnen dat ze kosten hebben gemaakt voor de offertes van de financiering, en ze daar alleen vanaf kunnen komen als ze duidelijk kunnen aantonen dat je situatie onverwachts veranderd is waardoor financieren niet meer haalbaar is.

Maar zonder de overeenkomst te zien is er eigenlijk niet zoveel over te zeggen.

Het kan best zo zijn dat je 15% moet betalen als je een auto bestelt, maar van die koop af wilt voor levering. In zo'n geval zijn er vaak kosten gemaakt, die auto is wellicht geassembleerd in de fabriek, voorzien van maatwerk dat je erbij wilde, gespoten in de kleur van jouw keuze en dergelijke. Als dat de situatie is dan is 15% nog best coulant eigenlijk, normaliter zou je verplicht zijn de koopovereenkomst na te komen en dus de auto af te nemen en ervoor te betalen.
Victory through technology

#7

Marko

  Marko


 • >5k berichten
 • 9133 berichten
 • VIP

Geplaatst op 26 mei 2013 - 12:45

Neem contact op met het Juridisch Loket, daar kun je gratis terecht voor een eerste advies en ze kunnen je ook helpen met de vervolgstappen. Als je geen of een laag inkomen hebt kun je in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtshulp.

Van belang is dat je duidelijk bent over wat jullie hebben gezegd en vooral: dat je alles wat op papier is gezet bij de hand hebt.

Zoals aangegeven: een boetebedrag bij alsnog afzien van de koop / ontbinden van het koopcontract is niet vreemd. Het maakt daarbij in principe niet uit of het om contante betaling gaat. Vanuit de verkopende partij gezien: die maakt kosten voordat de auto is verkocht, en als de koop dan niet doorgaat wil hij wel die kosten terug hebben. Zou een verkoper dat niet doen, dan kan hij zijn zaak waarschijnlijk snel sluiten.

Nu kan het zijn dat er in de koopovereenkomst een ontbindende voorwaarde staat. Bij het kopen van een huis is zoiets heel normaal: De koop wordt dan gesloten op voorwaarde dat de koper de financiering (hypotheek) rond kan krijgen.

Ook bij het kopen van een auto kan zo'n bepaling zijn opgenomen in het koopcontract. Maar alleen jij kan teruglezen wat er in het koopcontract staat. Lees dat dus nog eens terug.

Wat ook niet duidelijk is: heb je nu wel of geen financiering? Er is er maar één die de financiering kan aanvragen en dat ben je zelf. De garage kan voor jou de aanvraag indienen en zelfs rondvragen, maar jij bent uiteindelijk degene die de financieringsovereenkomst aangaat. Met andere woorden: is er een financier, heeft die een contract opgesteld, en zo ja: heb je dat contract wel of niet getekend?


En nogmaals, neem contact op met het Juridisch Loket. Een internetforum zoals dit forum is niet geschikt om specifiek advies te geven over individuele gevallen!

Cetero censeo Senseo non esse bibendum


#8

Jaspertje1992

  Jaspertje1992


 • 0 - 25 berichten
 • 4 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 26 mei 2013 - 13:19

Hallo, maar het raarste is ook dat ik vrijdag me handtekening had gezegd alleen op het koopcontract aan het einde van de middag en gelijk nadat ik alles had doorgelezen gecanceld heb terwijl ze er nog niks mee hadden gedaan omdat dat pas maandag kon! Maar hun gaan in de fout toch door op te schrijven dat ik een vast contract heb of kan ik daar niets mee doen? Mvg

#9

Marko

  Marko


 • >5k berichten
 • 9133 berichten
 • VIP

Geplaatst op 26 mei 2013 - 13:37

Het is inderdaad raar dat je eerst het contract tekent en daarna pas doorleest. Maar goed, je zult niet de enige zijn bij wie dat gebeurt. Wel een goede les voor een volgende keer.

Wat ik vooral raar vind is hoe je het verhaal nu schetst: je zegt dat je het contract hebt willen opzeggen vóór ze er op maandag iets mee konden doen. Dat betekent dus: op de vrijdag dat je het contract tekende. En je geeft als reden dat je het niet kunt betalen omdat je contract niet verlengd is. Dat wist je toen al, op het moment dat je tekende? Of zit het toch anders?


Wat betreft je laatste zin. nee daar kun je niets mee. Als er in het contract staat dat jij een vast contract hebt, dan is die informatie afkomstig geweest van jou. Dat is dus sowieso vooral jouw verantwoordelijkheid. Misschien hebben ze je verkeerd begrepen, misschien heb je hun niet helemaal de waarheid verteld, of misschien hebben ze er zelf een draai aan gegeven. Dat maakt allemaal niet uit. Wie de tekst van het contract heeft geschreven is namelijk niet belangrijk. Waar het bij een contract om gaat is wat er staat. En er staat (kennelijk) dat jij een vast contract hebt, en jij hebt dat ondertekend.

Cetero censeo Senseo non esse bibendumAlso tagged with one or more of these keywords: nl recht

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures