Springen naar inhoud

Verdiepen in elektriciteit


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Paramars

    Paramars


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 21 juni 2013 - 19:34

Hoi,

Ik zit in 4 vwo en we hebben het over elektriciteit (gehad), dit vind ik heel interessant en ik wil me graag verdiepen in toepassingen ervan, vooral bijvoorbeeld Tesla Coils, lasers en Theremins: hoe deze werken (zo gedetailleerd mogelijk, dus niet oppervlakkig 'dat is gewoon zo'), waar ze voor gebruikt kunnen worden, hoe kunnen ze aangepast worden, etc. Met als doel om er ten eerste gewoon wat van te leren, en ten tweede, om ermee te kunnen gaan experimenteren terwijl ik weet wat ik doe.

Ik ben eigenlijk vooral opzoek naar iets waar ik dit kan leren: boeken, filmpjes, webpagina's, etc. Het liefst niet té deskundig, maar dus ook niet te oppervlakkig. Bijvoorbeeld, een soort Vsauce-kanaal voor elektrische toepassingen (dat is een youtuber), dat het op een interessante manier beschrijft.

Kennen jullie iets wat interessant zal zijn? Ik heb al behoorlijk wat gegoogled maar het internet is een vuilnisbelt en het is moeilijk om op iets interessants én leuks te komen.

Alvast bedankt,
Max

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Bartjes_*

  • Gast

Geplaatst op 21 juni 2013 - 19:54

http://www.wetenscha...elvindruppelaar

Probeer het bovenstaande toestel eens te bouwen en te begrijpen hoe het werkt.

Veranderd door Bartjes, 21 juni 2013 - 19:55


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures