Energietransport doormiddel van het splitsen van Electronen

Moderator: physicalattraction

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 3

Energietransport doormiddel van het splitsen van Electronen

Good day!

Een aantal weken geleden heb ik een artikel mogen lezen over een vernieuwde technologie waarbij energietransport plaats vindt doormiddel van het spleiten van elektrons, neutron en de simulariteits relatie met quarks. Up deeltjes die niet zonder Down deeltjes 1 geheel vormen.

Wie kan en wil mij hier eventueel meer over vertellen?

Alvast bedankt,

Marinus

Gebruikersavatar
Pluimdrager
Berichten: 7.933

Re: Energietransport doormiddel van het splitsen van Electronen

Je zou er zelf meer over kunnen vertellen door aan te geven om welk artikel het gaat en waar het te vinden is.

Berichten: 3

Re: Energietransport doormiddel van het splitsen van Electronen

Dat is nu juist het probleem. Het artikel kan ik niet terugvinden maar wil graag meer weten over deze methode.

Berichten: 3

Re: Energietransport doormiddel van het splitsen van Electronen

Gevonden!!!!!



Teleportatie van elektronen stap dichterbij



Nederlandse onderzoekers hebben een belangrijke eerste stap gezet naar de teleportatie van elektronen.

AfbeeldingFoto: TU Delft

De wetenschappers van de TU Delft zijn er in geslaagd om in hun laboratorium (zie foto) twee elektronen op drie meter afstand van elkaar in een zogenoemde kwantummechanisch verstrengelde toestand te brengen.

De twee verstrengelde deeltjes gedragen zich door deze techniek als één, ook als ze ver van elkaar verwijderd zijn.

Het geslaagde experiment is een grote stap op weg naar een kwantumnetwerk, waarin toekomstige kwantumcomputers informatie naar elkaar zouden kunnen versturen doormiddel van teleportatie. Dat schrijven de Delftse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschriftNature.

Licht

Hoofdonderzoeker Ronald Hanson en zijn collega’s brachten twee elektronen in verschillende diamanten, op enkele meters afstand van elkaar, in een verstrengelde toestand. De onderzoekers gebruikten lichtdeeltjes om de verstrengeling over te brengen.

Hoewel de spinrichting van elk elektron volgens de kwantummechanica volledig willekeurig is, bleken de spinrichtingen van de twee elektronen tijdens het experiment altijd precies tegengesteld te zijn. Dit bewijst dat de twee elektronen verstrengeld waren en zich als één deeltje gedroegen.

"De afstand van drie meter zou trouwens ook een kilometer kunnen zijn, het maakt niet uit hoe ver je de deeltjes uit elkaar plaatst", verklaart Hanson tegen NU.nl.

Derde deeltje

De volgende stap in het onderzoek is de teleportatie van elektronen. ‘Het is in theorie mogelijk om de toestand van een deeltje over grote afstand te ‘teleporteren’ naar een ander deeltje, door slim gebruik te maken van de verstrengeling”, aldus Hanson. "Je hebt dan nog een derde deeltje nodig dat de informatie bevat die je wilt verzenden via de andere twee deeltjes. Dan kun je pas echt spreken van teleportatie."

Kwantumteleportatie is geen teleportatie zoals in sciencefictionfilms. De materie wordt namelijk niet verplaatst, alleen de toestand ervan.

"Maar aangezien alle elementaire deeltjes exact hetzelfde zijn heeft kwantumteleportatie van één elektron naar een ander elektron hetzelfde effect als het verplaatsen van het elektron", aldus de Hanson.

Hacken

Het versturen van informatie doormiddel van teleportatie zou het op afstand hacken van een verbinding tussen kwantumcomputers onmogelijk maken.

“Bij teleportatie reist de informatie niet door de tussenliggende ruimte, er kan daarom niets worden onderschept”, aldus Hanson. "Je zou dus kunnen zeggen dat je met de techniek een onhackbare verbinding kunt bewerkstelligen."

Gebruikersavatar
Berichten: 400

Re: Energietransport doormiddel van het splitsen van Electronen

Ik denk mogelijk te simpel, maar kan hier ook het zelfde pricipe als bij 2 stemvorken van zelfde toon , dat de ander gaat trillen in de zelfde frequentie als die je in trilling brengt.

Hier dus met licht als overbrenger van de zelfde spinrichting.

Vind het trouwens knap hoe ze aan losse elektronen nog iets kunnen meten, maar dat ligt aan mijn beperkte voorstellingsvermogen.

Als licht als transport gebruikt wordt is dit door hackers ook te onderscheppen kunnen hun eigen electronen in die zelfde spinrichting te zetten.

Reageer