Springen naar inhoud

Welke veranderingen leidde tot de 'homo'


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Ningen

  Ningen


 • >25 berichten
 • 28 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 29 juni 2013 - 10:03

http://www.encogniti...hart-origin.gif
van deze afbeelding ben ik uitgegaan, mocht de evolutie toch anders gelopen zijn, dan zijn jullie vrij om dat aan te geven.


Welke verandering leidde tot de overgang van Australopithecus naar Paranthropus en Homo? Dus wat is zegmaar het verschil tussen de australopithecus afarensis en paranthropus aethiopicus waardoor ze een andere geslachtsnaam hebben gekregen? Hetzelfde bij de australopithecus africanus en homo habilis.

Hopelijk is de vraag duidelijk genoeg gesteld en weet iemand er een antwoord op.

alvast bedankt voor de hulp!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

  rwwh


 • >5k berichten
 • 6850 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 13 juli 2013 - 14:45

Ik ben geen expert op dit gebied, maar volgens mij liggen deze zaken nooit erg zwart/wit! De evolutionaire relaties tussen verschillende soorten wordt langzamerhand opgevuld. In een eerdere situatie kunnen namen zijn gegeven aan twee soorten, en daarna worden tussenstappen in de evolutie gevonden. Horen die dan bij de een of bij de ander? Als je dit proces steeds verder doorzet moet er dus een "eerste" homo habilis aan te wijzen zijn, waarvan de ouders nog niet tot "homo" behoorden? En met wie heeft die eerste homo habilis dan kinderen gekregen?

Als je iets meer wilt weten over deze specifieke overgangen bij de vroege mensachtigen, kijk hier eens: http://anthro.paloma...homo/homo_1.htm

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures