Springen naar inhoud

Teleportatie: ben jij dat wel?


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

Maartendj

  Maartendj


 • 0 - 25 berichten
 • 20 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 08 juli 2013 - 12:35

Vanmorgen zag ik op discovery science een programma met Michio Kaku over teleportatie. De meest gebruikelijke techniek was mij al bekend (MRI-scan scant je lichaam met een precisie van atomair niveau, deze informatie wordt met de lichtsnelheid naar de bestemming verzonden en daar bouwt een andere teleporter je atoom voor atoom op d.m.v. de toekomstige opvolger van nanotechnologie, je oorspronkelijke lichaam wordt vernietigd). De vraag is natuurlijk: ben jij die nieuw gebouwde persoon? Die persoon heeft wel hetzelfde genotype en fenotype en deelt al je herinneringen en eventueel daarop gebaseerde normen, waarden, opvattingen etc. Het is dus identiek aan jou en zal denken dat het jou is (doordat het jouw herinneringen heeft) maar ik denk niet dat je eigen bewustzijn ook echt getransplanteerd wordt naar dit nieuwe lichaam, je bewustzijn is alleen gekopieerd. Wat denken jullie hiervan?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

317070

  317070


 • >5k berichten
 • 5611 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 08 juli 2013 - 12:48

Dit behoort tot de filosofie, de vraag of er een geest/bewustzijn/whatever is los van het fysische, is nog onbeantwoord. Zie bijvoorbeeld hier voor meer informatie: http://nl.wikipedia....e_van_de_geest)

De tegenhanger, het materialisme, er is niets buiten het materiële (dus ook geen geest of niet-fysisch bewustzijn) wordt dikwijls aangedragen als iets wetenschappelijker, maar voor beide opvattingen zijn er in se nog geen wetenschappelijke argumenten. http://nl.wikipedia....sme_(filosofie)

En aangezien dit filosofie is, wordt hierbij de thread gesloten.
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet
And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign
-Alanis Morisette-

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures