Springen naar inhoud

Koppel berekenen voor bloemencorso


 • Log in om te kunnen reageren

#1

bloemencorsograafschap

  bloemencorsograafschap


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 19 juli 2013 - 16:55

Hallo,

Ik ben een bouwen bij bloemencorsobuurtschap Graafschap te Valkenswaard.
Dit jaar bouwen wij een wagen waar een aantal bewegende onderdelen op zitten.
De wagen is onderaan dit bericht te zien.
Het is de bedoeling dat de poppen die er op staan gaan ronddraaien. Ze moeten de radio (halve cirkel) in draaien, dus ze draaien naar links.
Deze poppen zitten bevestigd op een rad. 1 rad heeft drie verschillende poppen, elk 120 graden van elkaar. Dus als het rad draait verdwijnt er een pop en komt de volgende te voorschijn.

Mijn vraag is hoe ik kan berekenen hoeveel koppen ik nodig heb om 1 rad aan te drijven. De straal van het geheel is 1,50 meter. Wat 1 rad gaat wegen kan ik nog niet zeggen, maar dit zal waarschijnlijk 25Kg zijn.

Alvast hartelijk dank voor jullie hulp!

Met vriendelijke groeten,
Martijn Vermeulen
Geplaatste afbeelding

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Benm

  Benm


 • >5k berichten
 • 9745 berichten
 • VIP

Geplaatst op 20 juli 2013 - 00:43

Het hangt er sowieso vanaf hoe snel je dat rad wilt laten bewegen (of juister: versnellen), en wat de (statische en dynamische) wrijving van de ophanging is.

Gezien de constructie kan ik me voorstellen dat de massa niet bepaald evenredig is verdeeld over de gehele omtrek, dus dat zal ook nog een rol spelen.

Ik weet niet of het praktisch haalbaar is, maar wellicht is het verstandig eerst het geheel te bouwen en daarna een aandrijving te kiezen die afdoende is. Als het gebouwd is kun je met een eenvoudige veer-weegschaal bepalen hoeveel kracht je nodig hebt om het op de gewenste snelheid te berekenen, en gezien je de straal weet is het koppel dan zo uitgerekend.
Victory through technology

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures