Gebruik van zouten bij een extractie van tocoferolen (vitamine E)
Geplaatst: wo 24 jul 2013, 17:40
Ik zou voor mijn thesis het volgende moeten te weten komen.
Ik schrijf over de extractie van tocoferolen (vitamine E) aan de hand van de QuEChERS-methode. Deze methode is gebaseerd op het mengen van het monster (groenten en fruit) met zouten en extractiesolventen. Na de extractie voor ik scheiding uit aan de hand van UPLC.
Ik voeg volgende zouten toe bij de de extractie: trinatriumcitraatdihydraat, dinatriumwaterstofcitraat-1,5-hydraat, NaCl en watervrij MgSO4. Nu begrijp ik dat hier bufferzouten bij zijn om de pH te bufferen. Maar waarom moest ik hier gebruik maken vantrinatriumcitraatdihydraat en dinatriumwaterstofcitraat-1,5-hydraat ? Dit zijn twee stoffen met gebonden water. Ik dacht eerst dat deze stoffen werden toegevoegd om het water te ontrekken aan het monster. Maar dit klinkt niet logisch wanneer je zouten toevoegt met gebonden water.
Kan iemand dit verklaren? Als je de exacte werking van de 2 andere stoffen kent dan mag je me dat ook altijd vertellen natuurlijk .
Ik schrijf over de extractie van tocoferolen (vitamine E) aan de hand van de QuEChERS-methode. Deze methode is gebaseerd op het mengen van het monster (groenten en fruit) met zouten en extractiesolventen. Na de extractie voor ik scheiding uit aan de hand van UPLC.
Ik voeg volgende zouten toe bij de de extractie: trinatriumcitraatdihydraat, dinatriumwaterstofcitraat-1,5-hydraat, NaCl en watervrij MgSO4. Nu begrijp ik dat hier bufferzouten bij zijn om de pH te bufferen. Maar waarom moest ik hier gebruik maken vantrinatriumcitraatdihydraat en dinatriumwaterstofcitraat-1,5-hydraat ? Dit zijn twee stoffen met gebonden water. Ik dacht eerst dat deze stoffen werden toegevoegd om het water te ontrekken aan het monster. Maar dit klinkt niet logisch wanneer je zouten toevoegt met gebonden water.
Kan iemand dit verklaren? Als je de exacte werking van de 2 andere stoffen kent dan mag je me dat ook altijd vertellen natuurlijk .