Dat een dieet met veel soja de kans op darmkanker verkleint, ligt mogelijk aan de genisteïne in die soja. Deze stof remt namelijk de expressie van enkele genen die tumorvorming bevorderen wanneer ze in een te hoge versnelling staan.
Het zou verklaren waarom darmkanker relatief zelden voorkomt in Aziatische landen waar veel soja wordt gegeten. En ook waarom Aziaten, die naar westerse landen emigreren en daar de lokale eetgewoonten overnemen, prompt méér kans op een darmtumor lopen.
Genisteïne.
Bron, lees verder:
C2W
Wetenschappelijke publicatie:
Yukun Zhang, et al.: DNA methylation and histone modifications of Wnt genes by genistein during colon cancer development
Laatste berichten
- 23:25 2013 – Augustus Vraag 3
- 23:07 Rood laserlicht 2
- 23:04 Bruine vlekken op treinaanwijzerbord 5
- 15:28 Vraag 2009 Juli Vraag 5 5
- 12:51 positie 2
- 10:44 Schroefdraad berekening 8
- 24 apr [scheikunde] Kan chloorgas de geleiding van elektriciteit belemmeren? 9
- 23 apr Weerfrustratie 9
- 23 apr geen minkowski-ruimte toch? Doe ik dit nou fout? 15
- 23 apr do-re-mi-fa-so vliegtuigen 7
- 23 apr Kunnen quantum Zonnecellen 190% quantum efficiënt zijn 3
- 23 apr De Euro Nederlandse 100 qubit computer komt eraan
- 23 apr projectiel 8
- 23 apr Verschil tussen deze 2 vragen 5
- 23 apr [scheikunde] berekeningen labo vitamine c bepaling 1
- 22 apr [wiskunde] rode en witte ballen verdelen 8
- 22 apr Rotatie van het heelal 41
- 22 apr Muntje opgooien 14
- 21 apr Reactiviteit silyl enol ethers 1
- 21 apr Criterium voor vochtretentie
Nieuwsberichten
- 04 mar Een nieuw soort magnetisme: altermagnetisme
- 31 okt AI kan via stem diabetes vaststellen 11
- 21 okt Einstein krijgt wéér gelijk 45
- 07 feb witter dan wit 20
- 19 jun irrigatie en de aardas