Database programma met los front end?

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Berichten: 2.589

Database programma met los front end?

Graag had ik orde geschept in een hele boel files. Ik was dan ook op het idee gekomen dat het mss interessant is om een database bij te houden met daarin meta data over iedere file.

Een soort fische bak eigenlijk maar onder elektronisch vorm welke software is hiervoor geschikt? Ik heb al tonnen van software bekeken om dit mee te doen maar er is niet echt iets wat voldoet. Het zou ongeveer zo moeten werken een programma waarmee je tabellen ed kan maken én een front end

dat je dan zonder het bewerk programma je database mee kan openen eventueel via een browser maar dan zonder een server.

Ik was al gekomen tot bvb Glom maar dat werkt ook niet goed. Iemand enig idee welke software ik best gebruik?

Groeten.

Gebruikersavatar
Berichten: 2.609

Re: Database programma met los front end?

Zelf nog niet mee bezig geweest, maar is dat niet wat MS Access en dergelijke doen?

Berichten: 2.589

Re: Database programma met los front end?

ja dat weet ik eigenlijk niet ik heb er al naar gekeken maar het zou handig zijn als ik een afgewerkt programma of iets dergelijks kon ter beschikking stellen van collega's om dan informatie toe te voegen of te bekijken.

in dit database bestand op een netwerk schijf.

acces geeft in mijn ogen niet echt deze mogelijkheid het maken van de database en het bekijken zoeken en toevoegen van data zou eigenlijk los van elkaar moeten staan.

Gebruikersavatar
Berichten: 2.609

Re: Database programma met los front end?

Dat loskoppelen waar jij van spreekt ken enkel in gespecialiseerde applicaties. Zoeken in een database gebeurt door middel van queries en om een goede query te kunnen schrijven moet je de onderliggende database structuur kennen.

Wat je mogelijk wél kan doen is in Access de database definieren en dan door middel van een user form enkele standaard queries voorprogrammeren.

Berichten: 2.589

Re: Database programma met los front end?

eigenlijk zou een oplossing de volgende zijn.

één programma waarmee een database file gemaakt wordt en opgeslagen op een netwerk schijf.

een ander programma waarmee dit bestand bekeken kan worden en in structuur niet veranderd kan worden wel in de gedefineerde forms informatie kan bijgestoken kan worden.

Bestaat zoiets niet?

Groeten.

Gebruikersavatar
Berichten: 2.609

Re: Database programma met los front end?

Ja ik begrijp wat je wilt, maar zoals ik eerder zal zei bestaat daar volgens mij geen standaard oplossing voor. Je moet zelf een database maken, zelf de nodige gebruikers restricties instellen en zelf de formulieren programmeren die de gebruikers moeten kunnen gebruiken. Zie bijvoorbeeld dit artikel op msdn.

Berichten: 555

Re: Database programma met los front end?

Als je met access werkt zou je eventueel nog een apart programma in één van de "windows/microsoft talen" kunnen schrijven. Het voordeel daarvan is dat deze vaak een eenvoudige ondersteuning voor access hebben.

Ik weet niet of VB.net nog altijd beschikbaar is maar dat is meestal een eenvoudig begin waarin je vlug zoiets in elkaar kan zetten. Ikzelf ben ooit begonnen met een soortgelijk iets om films en series op de hoofdPC hier te catalogeren maar ben er uiteindelijk mee opgehouden wegens tijds- en motivatiegebrek.

Het is misschien ook handig om naar een kant en klaar server pakket als WAMP te kijken indien je al ervaring hebt met PHP en MySQL. Het is uiteraard vlotter in gebruik dan een volledig nieuw stuk software bekijken en ontdekken waarin alles op een net iets andere manier gedaan zal worden.

Reageer