Springen naar inhoud

Als alfa-mens een bta-studie volgen of niet?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Silverius

  Silverius


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 30 augustus 2013 - 01:58

Hallo allemaal

Al een paar jaar studeer ik rechtsgeleerdheid en dit gaat me goed af. Mijn interesses zijn echter in de afgelopen jaren flink afgeweken van deze studie of het werk dat hierop zal volgen.

Op de middelbare school is tijdens een filosofieles ooit kort het transhumanisme besproken en dit is mij altijd bijgebleven. Ik bewonder graag ontwikkelingen van medische technieken en de toepassing van techniek op het menselijk lichaam. Van de ontwikkeling van protheses en kunstmatige organen tot genetische manipulatie en stamcelonderzoeken. Maar ook de het systeem van het menselijk lichaam zelf fascineert me en haar gebreken (van afwijkingen en ziekte tot zwakke punten).
Vanwege de slechte keuze van (middelbare school-)profiel heb ik zelfs gespaard voor een cursus natuurkunde, wiskunde en zodra ik weer voldoende bij elkaar gewerkt heb zal ik ook scheikunde gaan volgen. Puur omdat het me erg boeit. (Biologie (nog) niet, aangezien ik mijzelf al ontzettend veel heb bijgebracht).

De gedachte over het doen van een medische studie werd al snel weggewoven vanwege het feit dat ik al weeïg wordt van het zien van een overledene, gruwel van bloed en gegarandeerd onderuit ga bij elke medische handeling met naalden. Tenslotte ligt mijn passie niet direct bij het 'helpen van patiënten' maar het benaderen van het menselijk lichaam als een systeem en in hoeverre de toepassing van techniek de zwakke punten in dit systeem kan (ver)helpen.

Ik heb nooit echt stilgestaan bij de hypocrisie van het doen van een studie die eigenlijk niet past bij je grootste interesse, maar nu loop ik toch al een tijdje te twijfelen. Zal ik uiteindelijk een studie volgen (bestaat er uberhaupt een studie die hierbij past) of zal ik het slechts beperkt houden tot een interesse/hobby?

Veranderd door Raspoetin, 30 augustus 2013 - 07:28
Titel aangepast.


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Raspoetin

  Raspoetin


 • >1k berichten
 • 3514 berichten
 • VIP

Geplaatst op 30 augustus 2013 - 07:26

Verplaatst naar het studiekeuze-forum.
I'm not suffering from insanity - I'm enjoying every minute of it!!

#3

Marko

  Marko


 • >5k berichten
 • 9133 berichten
 • VIP

Geplaatst op 30 augustus 2013 - 10:51

Niemand kan je verwijten dat in de loop der jaren je interesses verschuiven. Wat men je eventueel wel zou kunnen (gaan) verwijten is wanneer je niet afmaakt waar je aan bent begonnen.

Het ligt er een beetje aan hoe lang je al studeert, als je al een tijdje onderweg bent zou ik in eerste instantie gewoon de studie afmaken die je nu volgt, en in de tussentijd door zelfstudie of via welke andere mogelijkheden dan ook, je andere interesses nastreven. Ben je pas net begonnen, dan is een switch te overwegen, maar hou rekening met mogelijke financiële consequenties.

Heel misschien is het mogelijk om studies te combineren, maar dat hangt zeer sterk af van je eigen motivatie, je vermogen te plannen, medewerking van de onderwijsinstelling(en) en dergelijke.

Qua opleiding zou ik denken aan biomedische wetenschappen of biomedische technologie.

Cetero censeo Senseo non esse bibendum


#4

Xenion

  Xenion


 • >1k berichten
 • 2609 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 30 augustus 2013 - 12:07

Ik sluit me aan bij Marko. Je beseft duidelijk zelf heel goed dat de switch die je wil maken niet evident is en dat je mogelijk niet de goede voorkennis hebt. Als ik jou was zou ik geen overhaaste beslissingen maken en zorgen dat je toch enige zekerheid (i.e. een diploma) in handen hebt voordat je iets totaal nieuw begint.

Het kan natuurlijk zeker geen kwaad om alvast enkele basiscursussen te volgen in de richting waar je naartoe wilt. Indien mogelijk liefst cursussen in de opleiding die je wil volgen zodat je die later dan niet meer moet doen. Dat moet nu met het ECTS systeem wel mogelijk zijn.

Qua richting zou ik iets in biomedische technologie/biomedische ingenieurswetenschappen zoeken. Ik weet niet goed wat biomedische wetenschappen precies inhoudt, maar ik heb zo het idee dat dit meer laboratorium gericht is.

#5

mathfreak

  mathfreak


 • >1k berichten
 • 2765 berichten
 • Pluimdrager

Geplaatst op 30 augustus 2013 - 18:26

Ik weet niet goed wat biomedische wetenschappen precies inhoudt

Zie http://nl.wikipedia....e_wetenschappen
"Mathematics is a gigantic intellectual construction, very difficult, if not impossible, to view in its entirety." Armand Borel

#6

Silverius

  Silverius


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 31 augustus 2013 - 01:12

Bedankt voor de reacties!

Ik was sowieso niet van plan mijn opleiding rechten af te breken, daarvoor vind ik het veel te leuk. Maar wellicht ga ik na mijn master dus nog een studie volgen.

De aanrader Biomedische Technologie is een voltreffer, dat is namelijk precies wat mij interesseert! Hier zal ik me wat meer in gaan verdiepen. Nogmaals bedankt!

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures