Springen naar inhoud

* * * * * 1 stemmen

Kinderen in Mozambique leren taal anders dan kinderen in Nederland


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

    Wien Ee


  • >1k berichten
  • 3133 berichten
  • VIP

Geplaatst op 06 oktober 2013 - 10:14

Mozambikaanse kinderen leren al vroeg woorden waarmee ze kleine opdrachten binnen hun gemeenschap kunnen uitvoeren, terwijl Nederlandse kinderen meer woorden voor objecten leren. Hiervoor gebruiken Mozambikaanse opvoeders andere interactievormen dan Nederlandse.

Interacties met kinderen van 1 tot 2 jaar in de steden en op het platteland van Mozambique hebben relatief veel aandacht voor sociale interacties zonder voorwerpen. De resultaten van het onderzoek laten zien dat dit de woordenschat meer bevordert dan interacties waarbij gezamenlijk aandacht aan voorwerpen wordt gegeven (zogenoemde joint attention). Dit was met name het geval op het platteland. Hiervoor is het belangrijker om werkwoorden te leren dan zelfstandige naamwoorden en is gezamenlijke aandacht voor objecten minder belangrijk.


Bron, lees meer:
Universiteit Tilburg


Wetenschappelijke publicatie:
Mastin, J.D. : Exploring infant engagement, language socialization and vocabulary development: A study of rural and urban communities in Mozambique
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures