[scheikunde] Practicum profielwerkstuk chocolade
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 1
Practicum profielwerkstuk chocolade
Beste lezer/lezeres,
Ik hou mijn profielwerkstuk over chocolade.
Waar ik op vastloop is het praktische gedeelte.
Eerst wilde ik het vetpercentage of suikerpercentage bepalen in chocolade, maar dat is te makkelijk volgens mijn begeleider. Nu wil ik 1 van de volgende stoffen uit chocolade halen en de hoeveelheid ervan bepalen;
B-fenylethylamine
Endorfine
Serotonine
Anandamide
Dopamine
Cafeïne
Theobromine
Mijn vraag is: Zou ik 1 van deze stoffen uit chocolade kunnen halen? zo ja, welke stof is het makkelijkst om uit chocolade te halen en hoe zou ik dat het beste kunnen doen? (en waar?)
Alvast bedankt.
Ik hou mijn profielwerkstuk over chocolade.
Waar ik op vastloop is het praktische gedeelte.
Eerst wilde ik het vetpercentage of suikerpercentage bepalen in chocolade, maar dat is te makkelijk volgens mijn begeleider. Nu wil ik 1 van de volgende stoffen uit chocolade halen en de hoeveelheid ervan bepalen;
B-fenylethylamine
Endorfine
Serotonine
Anandamide
Dopamine
Cafeïne
Theobromine
Mijn vraag is: Zou ik 1 van deze stoffen uit chocolade kunnen halen? zo ja, welke stof is het makkelijkst om uit chocolade te halen en hoe zou ik dat het beste kunnen doen? (en waar?)
Alvast bedankt.
- Berichten: 3.963
Re: Practicum profielwerkstuk chocolade
Opmerking moderator
Iemand die hier een handje kan toesteken?
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill