Springen naar inhoud

Elektromotor


 • Log in om te kunnen reageren

#1

hunman

  hunman


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 05 maart 2014 - 17:59

Beste iedereen,

Al enkele jaren ben ik bezig met het audiovisuele vak, namelijk als cameraman. Nu wil ik mijn apparatuur uitbreiden met een 'Dolly' die op afstand te besturen is.

Dolly: Een Dolly (Dolly Track) is een rails met daarop een karretje waarop een camera bevestigd word om zo vloeiende bewegende beelden te krijgen.

Aangezien het aanschaffen van deze apparatuur erg duur is, ben ik van plan om het zelf te maken. De rails en het karretje zijn geen probleem alleen de aandrijving van het karretje weet ik me geen raad mee. Ik weet namelijk niet hoe krachtig de elektromotor moet zijn. De bedoeling is dat het karretje binnen 7 seconden 10 meter heeft afgelegd.

Enkele gegevens: (Mochten er gegevens missen hoor ik het graag.)
Gewicht karretje + camera = 10 - 15 kilo.
Afstand: 10 meter.
Tijd: 7 seconden of sneller.

Als ik zelf wist hoe ik het moest berekenen had ik dit gedaan, maar de natuurkunde lessen zijn jammer genoeg niet heel goed blijven hangen.
Aangezien er bij het aanschaffen van een elektromotor gekeken word naar de toeren per minuut zou het erg fijn als ik die ook erbij kreeg.


In dit filmpje is mijn idee vrij goed te zien. De Camera hoeft alleen niet omhoog te kunnen bewegen. Alleen het karretje moet zich kunnen verplaatsen.


Alvast enorm bedankt.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

luc

  luc


 • >100 berichten
 • 242 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 maart 2014 - 07:11

Dit oudere topic zou je een eind op weg moeten helpen:
http://www.wetenscha...te-verplaatsen/

Ik heb zelf nog nooit gehobbyd met dit soort dingen dus misschien dat de volgende uitspraak niet opgaat maar; vergeet niet dat het vermogen in W wat je nodig hebt om het karretje de versnelling te geven niet hetzelfde is als het elektrisch vermogen van je motortje.
HBO Elektrotechniek student 3de jaar

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures