Springen naar inhoud

SD berekenen van twee op elkaar gedeelde gemiddelden • Log in om te kunnen reageren

#1

Gerike

  Gerike


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 17 maart 2014 - 09:06

Beste allemaal,

Ik heb een klein onderzoekje gedaan naar de calciumhuishouding van cortex neuronen. hierbij heb ik neuronen bloot gesteld aan 2 compounds en een controle voor 7 dagen en daarna het experiment gedaan zonder exposure. De stoffen waren chloorperifos en chloorperifos oxon (metaboliet) en DMSO (waar cp en cpox in opgelost zijn). tijdens dit experiment waren er twee depolarisaties van de neuronen veroorzaakt, ik wilde specifiek kijken of CP en CPox iets hadden gedaan met de calcium transporters waardoor de tweede depolarisatie niet meer zo vlot zou gaan als bij neuronen die blootgesteld waren aan niets dan DMSO. dit moest ik dan berkenen door de eerste depolarisatie waarde te delen door de tweede depolarisatie waarde(treatment ratio).
Wat mij brengt bij mijn probleem ik heb namelijk wel een standaarddeviatie van de twee individuele waardes maar hoe bereken ik de standaard deviatie van de twee op elkaar gedeelde waardes dus de treatment ratio. is hier ook een formule voor? voor plus en minnen hiervan ken ik ze maar delen of vermenigvuldigen kom ik nergens tegen.

ik hoop dat jullie mij kunnen helpen en dat ik dit op het juiste forum heb geplaatst.

groetjes

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Typhoner

  Typhoner


 • >1k berichten
 • 2450 berichten
 • VIP

Geplaatst op 17 maart 2014 - 09:37

http://www.rit.edu/~...tml#propagation

http://www.clemson.e...orp/eptable.gif
This is weird as hell. I approve.


Also tagged with one or more of these keywords: biologie

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures