Te lang topic?

Moderator: Miels

Reageer

Te lang topic?

Onderstaande topic is inmiddels verschrikkelijk lang geworden:


http://www.wetenscha...ain-phenomenon/


Pas heb ik daarin een berichtje met een filmpje geplaatst dat volgens mij duidelijk maakt wat de oplossing is. Zie:


http://www.wetenscha...post__p__994328


Helaas krijg ik daar nauwelijks reacties op. Mocht er eenvoudig geen belangstelling meer voor zijn, dan is dat zo en heb ik dat maar te accepteren. Het kan echter ook zijn dat mijn berichtje enkel door de lengte van het topic niet meer opvalt, en is daar dan iets aan te doen?


Ik vind het jammer wanneer het topic als een nachtkaars uit gaat, terwijl het er nu naar uit ziet dat het ook met een (voorlopige) gezamenlijke conclusie kan worden afgesloten. Mogelijk dat anderen mijn experiment eerst nog onafhankelijk willen nadoen? Als de uitkomst dan hetzelfde is, kunnen we dit topic netjes met een conclusie afsluiten.

Gebruikersavatar
Berichten: 1.264

Re: Te lang topic?

Ik heb me nooit echt verdiept in dat topic omdat het inderdaad extreem lang is. Misschien kan je een 'samenvatting' topic maken, dat zou interessanter zijn lijkt me.
Je leest maar niet verder want je, je voelt het begin van wanhoop.

Re: Te lang topic?

Flisk schreef: do 27 mar 2014, 20:17
Ik heb me nooit echt verdiept in dat topic omdat het inderdaad extreem lang is. Misschien kan je een 'samenvatting' topic maken, dat zou interessanter zijn lijkt me.


Als er een nieuw topic gestart mag worden dat enkel is toegespitst op de bevindingen van Biggins en Warner en op mijn proefje dat daarop aansluit, zou dat een oplossing zijn.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.271

Re: Te lang topic?

Opmerking moderator

De topic die je noemt is inderdaad érg lang, en zo zoetjes aan alleen nog voor een zeer kleine club ingewijden te volgen.

Ik heb e.e.a. in een moderatordiscussie aangekaart.

Verdere suggesties blijven sowieso welkom
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Re: Te lang topic?

Mooi! Mijn suggestie is dus om een nieuw topic te beginnen dat uitsluitend is toegespitst op de verklaring van de kettingfontein door Biggins en Warner. Voor wie het niet (meer) gevolgd heeft:





Als deze twee heren gelijk hebben is de kettingfontein in principe verklaard. Mijn proefje was bedoeld om hun theorie te testen, en de uitkomst bevestigt hun verklaring. Het zou mooi zijn wanneer anderen de moeite willen nemen dit proefje onafhankelijk nog eens te herhalen. Waarschijnlijk kunnen we de beschouwingen over dit verschijnsel dan met een bevredigende verklaring afsluiten.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 4.096

Re: Te lang topic?

Bartjes, ik stel voor dat jij een nieuwe topic hiervoor aanmaakt, waarbij je eerste heel kort het probleem beschrijft, met een verwijzing naar de oude topic, dan heel kort de verklaring van Biggins en Warner opschrijft, met een link naar Youtube of andere bronnen, en dan jouw experiment kort beschrijft en de resultaten hiervan toont. Laat in de titel duidelijk merken dat dit een concluderende topic is.

Re: Te lang topic?

Heel goed - dat doe ik!

Reageer