Springen naar inhoud

Verschil tussen vraaggestuurd mechanischsysteem en een MVS-15 woonhuisventilator


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Nieuw Leyden

  Nieuw Leyden


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 31 maart 2014 - 19:31

Geachte wetenschapper,

Onlangs hebben we een nieuwbouw project gekocht waar een hoop bij komt kijken. Zo ook het aspect mechanische ventilatie.

In ons koop/aannemingsovereenkomst wordt gesproken over een vraaggestuurd mechanisch systeem die op basis van luchtkwaliteitsmetingen (CO2) in iedere ruimte geventileerd wordt. De ramen zijn voorzien van gevelroosters en de natte ruimten en keuken van afzuigpunten. In iedere ruimte worden er CO2 sensoren geplaatst die continu de kwaliteit meten. Wij hebben de overeenkomst getekend met boven vermelde technisch aspecten.

Na enkele maanden ontvangen wij een erratum met de volgende aanpassing. Boven genoemde technisch aspect is vervangen door een MVS-15 woonhuisventilator die in natte ruimte en begane grond wordt geplaatst die moet zorgen voor een goede luchtkwaliteit.

Aangezien wij voor het eerst een nieuwbouw woning kopen (leek), en de aannemer geen geldige reden heeft voor deze aanpassing, vonden wij het waardevol ons verhaal via dit forum te publiceren in de hoop dat iemand ons het verschil en toegevoegde waarde van deze aanpassing kan verhelderen.

De aannemer gaf als terugkoppeling voor deze aanpassing, dat deze aanpassing weinig invloed heeft op de luchtkwaliteit en dat het niet gebruikelijk is dat elke ruimte voorzien zou zijn van sensoren (optisch niet fraai) die de luchtkwaliteit zou moeten meten. En dat de aannemer verzuimt is dit technische gedeelte aan de techneut door te geven.

Kan dit zo maar, en wat zou voor ons het beste systeem zijn. Wie kan ons hierbij een zinvolle reactie geven?

Alvast bedankt voor de moeite.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Doffer

  Doffer


 • >100 berichten
 • 234 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 april 2014 - 21:00

Met beide systemen zal een goede luchtkwaliet gehaald worden.
echter zal het energieverbruik bij de orcon mvs 15 ventilator hoger zijn en zal de epc score slechter zijn.
epc staat voor energie prestatie coefficient en dient aangetoond te worden tijdens de bouwaanvraag.

het systeem met per vertrek een luchtkwaliteit sensor welke ook co2 meet zal veel duurder in aanschaf zijn voor de aannemer. Voor u zal de mvs 15 duurder zijn in energie.
let op het vervangen van co2 sensoren om de paar jaar kan ook een hoge kostenpost zijn voor u.

zie het als dat u een energiezuinige Tesla koopt en een diezel citroen geleverd krijgt. Beide zullen 120km/h kunnen rijden.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures