Hoi,
ik heb laatst een practicum moeten doen over het onderwerp voeding en vertering.
Het practicum ging over Fehlinh A+B.
We moesten aan dextro (glucose), bietsuiker en moutsuiker Fehlings toevoegen.
Uit de resulaten bleek dat de kleur van dextro en moutsuiker was veranderd, en bietsuiker was dezelfde kleur was gebleven.
Ik weet dat dextro uit glucose bestaat, en moutsuiker ook. Maar bietsuiker bestaat uit fructose-glucose.
Fehling reageert met glucose.
Maar waarom veranderd bietsuiker dan niet van kleur?
Laatste berichten
- 13:57 do-re-mi-fa-so vliegtuigen 9
- 13:16 geen minkowski-ruimte toch? Doe ik dit nou fout? 17
- 13:12 [natuurkunde] kroon van koning op Syracuse 10
- 12:01 Gravity and gravitation 1
- 10:15 2013 – Augustus Vraag 3 3
- 09:54 Bruine vlekken op treinaanwijzerbord 6
- 23:07 Rood laserlicht 2
- 15:28 Vraag 2009 Juli Vraag 5 5
- 24 apr positie 2
- 24 apr Schroefdraad berekening 8
- 24 apr [scheikunde] Kan chloorgas de geleiding van elektriciteit belemmeren? 9
- 23 apr Weerfrustratie 9
- 23 apr Kunnen quantum Zonnecellen 190% quantum efficiënt zijn 3
- 23 apr De Euro Nederlandse 100 qubit computer komt eraan
- 23 apr projectiel 8
- 23 apr Verschil tussen deze 2 vragen 5
- 23 apr [scheikunde] berekeningen labo vitamine c bepaling 1
- 22 apr [wiskunde] rode en witte ballen verdelen 8
- 22 apr Rotatie van het heelal 41
- 22 apr Muntje opgooien 14
Nieuwsberichten
- 04 mar Een nieuw soort magnetisme: altermagnetisme
- 31 okt AI kan via stem diabetes vaststellen 11
- 21 okt Einstein krijgt wéér gelijk 45
- 07 feb witter dan wit 20
- 19 jun irrigatie en de aardas