Springen naar inhoud

- - - - -

Wetenschappers maken oud orgaan in muizen weer jong


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Kwintendr

  Kwintendr


 • >250 berichten
 • 768 berichten
 • VIP

Geplaatst op 10 april 2014 - 11:33

Wetenschappers zijn er voor het eerst in geslaagd om een oud orgaan in het lichaam van muizen weer jong te maken. Het onderzoek maakt mogelijk de weg vrij voor regeneratie van menselijke lichaamsdelen waarbij de reparatiemechanismen van het lichaam zelf gebruikt worden om tot een verjonging te komen.

 

Onderzoekers trekken hun conclusies op basis van experimenten met muizen. Ze richtten zich op de thymus – ook wel zwezerik genoemd. Een orgaan dat zich naast het hart bevindt en belangrijke immuuncellen produceert. De onderzoekers reactiveerden een natuurlijk mechanisme dat wanneer muizen ouder worden, stopt met werken. Ze verjongden zo de thymus van oude muizen.

 

Na de behandeling had het geregenereerde orgaan dezelfde structuur als de thymus van jonge muizen. De thymus functioneerde ook weer en de muizen begonnen meer T-cellen aan te maken. Dit zijn belangrijke cellen die infecties bestrijden. Onduidelijk is echter nog of het immuunsysteem van de muizen daarmee ook daadwerkelijk verbeterde.

 

muis1.jpg

 

Lees verder

 

Bronnen: Scientias.nl, ed.ak.uk

Het Wetenschapsforum heeft ook een facebook pagina!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8405 berichten
 • VIP

Geplaatst op 16 april 2014 - 04:48

De thymus is erg typisch in de aftakeling, hij zal constant in formaat afnemen. Er zijn alternatieven (waar ze in Melbourne ook aan werken), de meest eenvoudige oplossing werk alleen in mannen en berust op castratie. De testosteron afname die gepaard gaat met castratie zorg voor een verjonging van de thymus. Hoewel in muizen een fysieke castratie wordt gebruikt, zal chemische castratie in mensen ook werken. Dit is slechts nodig voor een korte periode, waarna de kuur gestopt zou kunnen worden.

 

In tegenstelling tot een opregulatie van FOXN1, is dit een behandeling die technisch gezien al mogelijk is, met medicijnen die al zijn goedgekeurd.

Veranderd door Wouter_Masselink, 16 april 2014 - 04:50

"Meep meep meep." Beaker

#3

Bio-Logic

  Bio-Logic


 • >100 berichten
 • 129 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 april 2014 - 09:16

Hoe kort is kort? Is het lang genoeg om borstgroei te krijgen? Want dat zal niet zomaar weggaan.


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures