Evolutie en Dr. Eugene McCarthy

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 111

Evolutie en Dr. Eugene McCarthy

Er is hier nog niet gediscussieerd over de hypothese van McCarthy, heb ik opgemerkt.
 
 

'Humans evolved after a female chimpanzee mated with a pig': Extraordinary claim made by American geneticist
<ul class="">[*]Dr Eugene McCarthy points to features that distinguish us from primates
[*]He says that the only animals which also have these features are pigs
[*]Controversial hypothesis has been met by significant opposition
[/list]

Read more: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2515969/Humans-evolved-female-chimpanzee-mated-pig-Extraordinary-claim-American-geneticist.html#ixzz2ysmqgbFt

Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook
 
Wat zijn de bezwaren in jouw eigen woorden tegen deze theorie?
 

Gebruikersavatar
Berichten: 721

Re: Evolutie en Dr. Eugene McCarthy

Ik ben geen specialist in evolutie, maar dit lijkt me toch zeer onwaarschijnlijk... Ik heb het artikel 1x selectief gelezen, maar het argument dat de mens een hybride is van een varken en een chimpansee (hybridisatie en daarna terugkruising stelt hij voor), lijkt voor mij althans nonsens. De kans dat een chimpansee met een varken paart en dan nog eens vruchtbare nakomelingen krijgt = nihil volgens mij.
 
Beide species zijn evolutionair gewoon niet genoeg verwant... Zoals in het artikel ergens te lezen staat: "gradual accumulation of molecular differences in sperm and egg recognition proteins would mean that pig sperm wouldn’t recognize a chimpanzee egg as a reasonable target for fusion". Ook het aantal chromosomen verschilt gewoon teveel tussen chimpansees en varkens (10 chromosomen verschil), dat resulteert gewoon in één grote puinhoop bij versmelting...
 
Kort gezegd: het lijkt me bullshit  :)
 
Edit: "Finally, he suggests rather impudently that Dr McCarthy do the experimental work himself and try mating with a pig to see how far he gets.:lol:
Help WSF eiwitten vouwen in de VRIJE TIJD van je computer...
Surf & download: folding.stanford.edu. Team nummer: 48658.

Gebruikersavatar
Berichten: 111

Re: Evolutie en Dr. Eugene McCarthy

Evolutionair niet genoeg verwant. De mens en chimpansee zijn evolutionair toch genoeg verwant, dus een hybride in dit geval zou wel mogelijk zijn ?!
 
En hoe kom je dan tot die waarschijnlijkheid ?
Is dat op basis van heden of wat toen mogelijk was, aangezien chimpansees en varkens geëvolueerd zijn?
 
Bullshit :D  is een beetje overdreven hoor, want die man is een specialist in genetica, en hij praat zeker niet uit zijn nek, zeggen wij.
 
Ik ben ook geen specialist, maar een tegenargument vanuit embryologie lijkt mij interessant. Op voorwaarde dat er ook rekening gehouden wordt met evolutie.
 
"Finally, he suggests rather impudently that Dr McCarthy do the experimental work himself and try mating with a pig to see how far he gets."
Dit is wel onzin. Hij kan ook zeggen: ga in een jungle leven en wij zullen zien of "adaptatie", or whatever ivm evolutie, werkt.

Gebruikersavatar
Berichten: 721

Re: Evolutie en Dr. Eugene McCarthy

Ik was dit topic even uit het oog verloren  :P
 
Exception schreef: Evolutionair niet genoeg verwant. De mens en chimpansee zijn evolutionair toch genoeg verwant, dus een hybride in dit geval zou wel mogelijk zijn ?!
 
En hoe kom je dan tot die waarschijnlijkheid ?
Is dat op basis van heden of wat toen mogelijk was, aangezien chimpansees en varkens geëvolueerd zijn?
 
Een hybride tussen mens en chimpansee zou "logischer" (lees: "aannemelijker") zijn dan een hybride tussen een varken en een chimpansee.
 
Met die onwaarschijnlijkheid bedoel ik dat het onwaarschijnlijk is dat er ten eerste een chimpansee met een varken paart, maar STEL dat het dan nog gebeurt, dan nog zouden er geen leefbare (laat staan vruchtbare) nakomelingen uit kunnen voortkomen omdat er bij het versmelten van zaad -en eicel gewoon één grote rommelboel zou ontstaan.
 
Ik wil niks afdoen van die mens zijn credits als geneticus, maar ik denk dat deze hypothese gewoon ongeloofwaardig is en ook te ver gezocht. Denk maar aan Occam's razor: "among competing hypotheses, the one with the fewest assumptions should be selected"  ;) 
 
De quote vermeldde ik maar even omdat ik die best wel grappig vond (waarschijnlijk gewoon ook de bedoeling van de auteur)  :D
Help WSF eiwitten vouwen in de VRIJE TIJD van je computer...
Surf & download: folding.stanford.edu. Team nummer: 48658.

Reageer