Springen naar inhoud

Standaardredoxpotentialen bodemsoorten


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Harko90

  Harko90


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 15 april 2014 - 13:22

Beste forummers,

 

Voor mijn HBO Milieukunde afstudeeronderzoek ben ik druk doende met te onderzoeken in hoeverre chemische oxidatie in de bodem effect heeft op de kwaliteit van een PE- en bitumencoating op een ondergrondse buisleiding. Mooie volzin zo. Maar, om tot een oxidatie (REDOX) berekening te komen heb ik uiteraard de redoxpotentialen nodig van de geselecteerde bodemsoorten (zand/klei/veen/leem/Löss). Om die nu middels proeven te gaan bepalen, heb ik a) de tijd niet voor en b) de middelen niet voor. Ik kan me namelijk ook niet voorstellen dat daar geen tabel/opsomming/overzicht van bestaat. Speurwerk via Google/Google Scholar leverde geen bevredigend resultaat. 

 

Concreet: weet één van jullie of er

1) een tabel/overzicht is met gemiddelde redoxpotentialen per bodemsoort?

2) waar ik die dan zou kunnen vinden?

 

Alvast bedankt!

Harko


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

  rwwh


 • >5k berichten
 • 6850 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 25 april 2014 - 20:51

Ik weet niet of je dit soort tabellen eenvoudig kunt vinden. Ik denk dat dit niet zo eenduidig is als je het laat klinken. De oxidatie zal niet alleen bepaald worden door relatief edele metalen die in de grond aanwezig zijn, maar ook sterk afhangen van diffusie door de bodem, en die kan behoorlijk afhangen van vochtgehalte, temperatuur enzo....


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures