Springen naar inhoud

- - - - -

Wetenschappers maken biobrandstof uit koolstofmonoxide


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Kwintendr

    Kwintendr


  • >250 berichten
  • 768 berichten
  • VIP

Geplaatst op 15 april 2014 - 15:54

Onderzoekers van de Stanford Universiteit zijn erin geslaagd om ethanol te maken zonder dat daar maïs of andere planten aan te pas kwamen. Ze maakten de relatief milieuvriendelijke brandstof uit koolstofmonoxide.

 

Vandaag de dag wordt ethanol – een biobrandstof – meestal gemaakt uit gewassen als suikerriet en maïs. Maar er zijn meerdere bezwaren te noemen tegen die manier van ethanolproductie. Ten eerste worden eetbare gewassen omgezet in brandstof terwijl een groot deel van de wereldbevolking honger lijdt. Ten tweede hebben deze gewassen veel ruimte en water nodig.

 

Alternatief

 

Met dat in het achterhoofd is het geen slecht idee om te kijken naar alternatieve manieren om ethanol te maken. En onderzoekers van de Stanford Universiteit denken nu zo’n alternatief ontdekt te hebben. “Wij hebben de eerste metalen kathalysator ontdekt die bij kamertemperatuur en onder normale druk waardevolle hoeveelheden ethanol uit koolstofmonoxide kan halen,” vertelt onderzoeker Matthew Kanan.

 

mais.jpg

 

lees het volledige artikel

 

Bronnen: Scientias.nl, Stanford.edu

Het Wetenschapsforum heeft ook een facebook pagina!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures