Springen naar inhoud

probleem waterstraal


 • Log in om te kunnen reageren

#1

koning arnaud

  koning arnaud


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 22 april 2014 - 11:30

beste vrienden van de wetenschap

 

voor onze wetenschapsdag moeten wij volgend vraagstuk oplossen

Probleem waterstraal

Een open vat/fles is gevuld met water en onderaan bevinden zich een aantal kleine gaatjes die in eerste instantie afgesloten zijn. Wanneer we de gaatjes plots openen, zal het water uit de gaatjes spuiten. We zouden graag bepalen/meten hoe ver het water zal spuiten. à zoek een manier om dat zo nauwkeurig mogelijk te meten.

We zouden ook graag theoretisch willen bepalen (berekenen dus) hoe ver het water zal spuiten. Let op! Hier moeten jullie een aantal zaken combineren…

Als er een groot verschil is tussen onze berekeningen en onze metingen zoeken we naar eventuele oorzaken van deze afwijking.

​

 

zou iemand ons kunnen uitleggen hoe dit probleem precies in elkaar steekt en met welke variabelen we rekening moeten houden

alvast bedanktBijlage  Probleem waterstraal.docx   42,92K   70 maal gedownload

 


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Flisk

  Flisk


 • >1k berichten
 • 1270 berichten
 • VIP

Geplaatst op 22 april 2014 - 12:20

Je wilt eerst weten hoe snel de vloeistof stroomt onderaan. Hiervoor gebruik je de wet van Torricelli. Met die snelheid kan je dan de parabool vinden die de waterstraal aflegt. Dan zoek je het snijpunt met de grond en heb je de afstand gevonden. De variabelen die een rol zullen spelen is de hoogte van het water in het vat t.o.v. de gaatjes en de hoogte van de gaatjes t.o.v. de grond.

Veranderd door Flisk, 22 april 2014 - 12:24

Je leest maar niet verder want je, je voelt het begin van wanhoop.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures