Springen naar inhoud

Micro-organisme identificatie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Calypso

  Calypso


 • 0 - 25 berichten
 • 6 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 22 april 2014 - 19:39

Voor een project hebben wij verschillende micro-organismes gekweekt op voedingsplaten. Verschillende bacteriën, schimmels en gisten zijn gevonden op de voedingsplaten. Nu willen we gaan identificeren welke micro-organismes dit zijn. We hebben gram kleuring gedaan bij de bacteriën om te kijken of we gram positieve of gram negatieve bacteriën hebben, hieruit kwam dat we allebei hebben. We willen een API 20E strip gebruiken om de gram negatieve bacteriën te identificeren alleen is er geen geschikte API strip voor de gram positieve bacteriën. De schimmel gaan we morfologisch identificeren en de gisten ook met een API stripje.

 

Nu is mijn vraag weet iemand een snelle makkelijke manier om de gram positieve bacteriën te identificeren? We weten niet welke gram positieve bacteriën het kunnen zijn dus het moet wel een algemene identificatie manier zijn. 

 

Hopelijk kan iemand ons op weg helpen 


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Xochimilco

  Xochimilco


 • >25 berichten
 • 27 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 28 april 2014 - 08:46

Ook bij bacteriën is de morfologie een goede manier om te identificeren. Ook is het handig om de vorm van de bacterie te bestuderen (kok, staaf). 

Bepaalde bacteriën zijn op deze manier duidelijk te onderscheiden. Zo heeft de Baccilus Cereus een opmerkelijke vorm en morfologie. 

 

Dus gram preparaat maken is de snelste manier.... vergeet ook macroscopische eigenschappen mee te nemen in de beslissing!


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures