Springen naar inhoud

- - - - -

Nieuw onderzoek maakt weg vrij voor nanorobots in uw lijf


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Kwintendr

    Kwintendr


  • >250 berichten
  • 768 berichten
  • VIP

Geplaatst op 24 april 2014 - 20:59

Wetenschappers willen in de toekomst graag nanorobots inzetten die in uw lichaam op zoek gaan naar ziekten of medicijnen afgeven. Een nieuw onderzoek brengt die ambitie een stuk dichterbij: wetenschappers hebben een nano-apparaatje ontwikkeld dat niet door ons immuunsysteem wordt aangevallen en dus ongestoord zijn werk kan doen.

 

En dat is geen overbodige luxe, zo toonde eerder onderzoek al aan. Want eerder gebouwde nanorobots (zie kader) die in het lichaam van muizen werden geïnjecteerd, werden al snel door het immuunsysteem onschadelijk gemaakt. “Daarom vroegen we ons af: ‘Hoe kunnen we voorkomen dat onze deeltjes worden uitgeschakeld?’,” vertelt onderzoeker William Shih.

 

Omhulsel

 

De natuur bood uitkomst. De onderzoekers keken de kunst af van een virus dat aan de aandacht van het immuunsysteem ontsnapt door zijn genoom te verpakken in een omhulsel van eiwitten en dan nog eens te bedekken met een olie-achtige coating die tevens te vinden is in membranen rond levende cellen. “We vermoedden dat een virus-achtig omhulsel rond onze deeltjes ons probleem kon oplossen,” vertelt Shih. Samen met zijn collega’s vouwde hij een streng DNA in een octaëder ter grootte van een virus. Vervolgens voorzag hij de robot van een coating.

 

nanorobot.jpg

 

Lees hier het volledige artikel

 

Bronnen: electronics.howstuffworks.com, Scientias.nl, Harvard.edu

Veranderd door Kwintendr, 24 april 2014 - 21:01

Het Wetenschapsforum heeft ook een facebook pagina!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures