Springen naar inhoud

perslucht stroming door gat


  • Log in om te kunnen reageren

#1

0ldnick

    0ldnick


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 april 2014 - 10:37

Goedendag,

 

Ik heb wat hulp nodig.

 

Ik heb een afgesloten cilinder waarin een overdruk van 2 bar wordt gecreëerd. Er worden een aantal gaatjes van 300 micron geboord, waardoor de lucht met een flinke snelheid de cilinder zal verlaten. Nu wil ik graag bereken wat de flow door de gaatjes zal zijn.

 

Ik heb al het een en ander gevonden over choked en non-choked flow. Ik vraag me af tot wanneer je een gat als gat mag beschouwen en wanneer het een meer een buisstroming wordt. Als de lengte van het gat langer (bv lengte = 5 * diameter), lijkt het me dat de lucht er meer als een bundel uit komt, dan wanneer het gat kort is (bv lengte = 0,3 * diameter).

 

Ik heb al een berekening gedaan aan de hand van dit topic: http://www.wetenscha...om/#entry552890. De massastroom kan dan worden uitgerekend, maar wat is de volumestroom dan? Tijdens de stroming door het gat zal de lucht expanderen, dus welke dichtheid kan dan gebruikt worden?

 

Alvast bedankt.

 

Groeten Nick

 

 


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures