[natuurkunde] factoren kooktemperatuur
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 927
factoren kooktemperatuur
Zuiver water kookt bij 100 °C. Precieze metingen laten nochtans vaststellen dat
de kooktemperatuur soms lichtjes hoger is en soms lager. Van welke wisselende
factor(en) kan dit afhankelijk zijn?
* capaciteitsfactor * scheidingsfactor * selectiviteitsfactor
zijn deze juist?
de kooktemperatuur soms lichtjes hoger is en soms lager. Van welke wisselende
factor(en) kan dit afhankelijk zijn?
* capaciteitsfactor * scheidingsfactor * selectiviteitsfactor
zijn deze juist?
-
- Berichten: 927
Re: factoren kooktemperatuur
Eigenschappen:
(A) beweging
b) oppervlakte vergroten
c) warmte, luchtvochtigheid
d) doorluchting
?
(A) beweging
b) oppervlakte vergroten
c) warmte, luchtvochtigheid
d) doorluchting
?
- Berichten: 821
Re: factoren kooktemperatuur
Wat heb je geleerd in het topic over de zakdoek?
Je hebt oppervlakte vergroten geleerd?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kookpunt
Je hebt oppervlakte vergroten geleerd?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kookpunt
-
- Berichten: 927
Re: factoren kooktemperatuur
ah nee, zie het nu terug beter, het zijn : beweging,luchtvochtigheid, doorluchting
- Berichten: 821
Re: factoren kooktemperatuur
Heb je wel op de link geklikt? Het staat in de eerste zin, met daarna een hele uitleg.
-
- Berichten: 927
Re: factoren kooktemperatuur
Het kookpunt van een zuivere stof is de maximumtemperatuur, voordat een vloeistof gasbellen gaat vormen bij een bepaalde omgevingsdruk
- Berichten: 821
Re: factoren kooktemperatuur
Dat is de eerste zin. Een woord daarin is het antwoord.
Als je de rest leest, dan weet je ook het antwoord.
Als je de rest leest, dan weet je ook het antwoord.
-
- Berichten: 927
Re: factoren kooktemperatuur
Ik weet wat het is (denk ik):
Factoren :
- dit kan zijn door HOge druk
- temperatuur
? Nog andere factoren? Ik vind ze niet in de link?
Factoren :
- dit kan zijn door HOge druk
- temperatuur
? Nog andere factoren? Ik vind ze niet in de link?
- Berichten: 821
Re: factoren kooktemperatuur
Waarom hoge druk? Dit sluit uit dat een lage druk geen invloed heeft. En vanaf welke waarde is het dan hoog?
Over dit stuk heb je heen gelezen?
Op de Mount Everest, bij een omgevingsluchtdruk van ongeveer 0,31 bar, is het kookpunt van water slechts 69 °C. Daarentegen zal in eensnelkookpan bij verwarming de temperatuur van de vloeistof toenemen tot het ventiel opengaat bij een ingestelde druk. Deze ligt hoger dan de atmosferische druk. Zodra er stoom uit de snelkookpan verdwijnt, kookt in de pan de vloeistof. Bij een ingestelde druk van 1 of 2 bar overdruk is de kooktemperatuur ongeveer 120 respectievelijk 130 °C.
Het kookpunt word bepaald bij een temperatuur, dan is de temperatuur geen afhankelijke factor meer.
De vraag is waarom de metingen een verschillende temperatuur laten zien.
Je zou nog kunnen stellen meet onzuiverheid.
Over dit stuk heb je heen gelezen?
Op de Mount Everest, bij een omgevingsluchtdruk van ongeveer 0,31 bar, is het kookpunt van water slechts 69 °C. Daarentegen zal in eensnelkookpan bij verwarming de temperatuur van de vloeistof toenemen tot het ventiel opengaat bij een ingestelde druk. Deze ligt hoger dan de atmosferische druk. Zodra er stoom uit de snelkookpan verdwijnt, kookt in de pan de vloeistof. Bij een ingestelde druk van 1 of 2 bar overdruk is de kooktemperatuur ongeveer 120 respectievelijk 130 °C.
Het kookpunt word bepaald bij een temperatuur, dan is de temperatuur geen afhankelijke factor meer.
De vraag is waarom de metingen een verschillende temperatuur laten zien.
Je zou nog kunnen stellen meet onzuiverheid.
-
- Berichten: 927
Re: factoren kooktemperatuur
- door kookpunt
- bij verwarmng zal temperatuur van de vloeistof toenementen (ligt hoger dan atmosferische druk).
?
- bij verwarmng zal temperatuur van de vloeistof toenementen (ligt hoger dan atmosferische druk).
?
- Berichten: 821
Re: factoren kooktemperatuur
Over dit stuk heb je heen gelezen?
Op de Mount Everest, bij een omgevingsluchtdruk van ongeveer 0,31 bar, is het kookpunt van water slechts 69 °C. Daarentegen zal in eensnelkookpan bij verwarming de temperatuur van de vloeistof toenemen tot het ventiel opengaat bij een ingestelde druk. Deze ligt hoger dan de atmosferische druk. Zodra er stoom uit de snelkookpan verdwijnt, kookt in de pan de vloeistof. Bij een ingestelde druk van 1 of 2 bar overdruk is de kooktemperatuur ongeveer 120 respectievelijk 130 °C.
Op de Mount Everest, bij een omgevingsluchtdruk van ongeveer 0,31 bar, is het kookpunt van water slechts 69 °C. Daarentegen zal in eensnelkookpan bij verwarming de temperatuur van de vloeistof toenemen tot het ventiel opengaat bij een ingestelde druk. Deze ligt hoger dan de atmosferische druk. Zodra er stoom uit de snelkookpan verdwijnt, kookt in de pan de vloeistof. Bij een ingestelde druk van 1 of 2 bar overdruk is de kooktemperatuur ongeveer 120 respectievelijk 130 °C.
-
- Berichten: 927
Re: factoren kooktemperatuur
ja,
afhankelijk van:
- Mount Everst : kookpunt veel lager
<--> Snelkoookpan: bij verwarming de temperatuur van de vloeistof toenemen = hoger dan atmosferische druk.
?
afhankelijk van:
- Mount Everst : kookpunt veel lager
<--> Snelkoookpan: bij verwarming de temperatuur van de vloeistof toenemen = hoger dan atmosferische druk.
?
-
- Berichten: 927
Re: factoren kooktemperatuur
- kookpunt.
- verwarming van temperatuur vloeistof toenemen. ( ik weet niet hoe men dit in 1 factor doen?)
- verwarming van temperatuur vloeistof toenemen. ( ik weet niet hoe men dit in 1 factor doen?)