Springen naar inhoud

- - - - -

4,1% van mensen in Amerikaanse dodencel is onschuldig.


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Flisk

  Flisk


 • >1k berichten
 • 1270 berichten
 • VIP

Geplaatst op 30 april 2014 - 02:56

Iets meer dan vier procent van alle ter dood veroordeelde gevangenen in de Verenigde Staten is onschuldig. Dat suggereert een nieuw onderzoek op basis van een statistische analyse van meer dan 7400 ter dood veroordeelden.

 

“Het aantal ten onrechte veroordeelde verdachten wordt vaak beschreven als iets wat niet onbekend is, maar wat we simpelweg niet kunnen weten,” zo schrijven onderzoekers deze maand in het blad Proceedings of the National Academy of Sciences. Het is een logische conclusie. Het is in veel gevallen immers het woord van de één tegen de ander.

 

En toch schrijven die onderzoekers in datzelfde blad dat 4,1 procent van alle Amerikaanse gevangenen in afwachting van de doodstraf onschuldig is. Hoe komen ze tot die conclusie? De onderzoekers bestudeerden de zaken van mensen die tussen 1973 en 2004 ter dood waren veroordeeld. Het ging om 7482 mensen. 12,6 procent van deze mensen werden daadwerkelijk ter dood gebracht. 1,6 procent werd vrijgesproken. 4 procent stierf een natuurlijke dood of door zelfmoord in de dodencel, 46,1 procent zat eind 2004 nog steeds in de dodencel en 35,8 procent werd uit de dodencel gehaald, maar bleef in de gevangenis.

 

1-jail-cell.jpg

 

Bron:

Lees verder op scientias.nl

Bekijk het artikel van Proceedings of the National Academy of Sciences.

Je leest maar niet verder want je, je voelt het begin van wanhoop.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Bio-Logic

  Bio-Logic


 • >100 berichten
 • 129 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 april 2014 - 09:11

Da's best weinig. Ik dacht dat het meer zou zijn.


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures