Springen naar inhoud

wat doet/deed een/de Fellowship Board?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Shadow

  Shadow


 • >1k berichten
 • 1247 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 mei 2014 - 17:47

Hai,

in The Double Helix spreekt Watson regelmatig over de Fellowship Board, die hem een stipendium toewezen. Ik wilde graag wat (oppervlakkige) achtergrondinformatie hebben over deze groep mensen en weten waarom ze zo heten (waarom Fellowship?). Het is best een algemene term, dus ik vroeg me af wat ze dan meer doen naast het toewijzen van beursen. Weet iemand iets of heeft iemand een goede zoektermsuggestie voor google?

bvd

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Drieske

  Drieske


 • >5k berichten
 • 10217 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 02 mei 2014 - 10:26

Je vraag is natuurlijk wat algemeen, maar over het algemeen bestaat zo'n board gewoon uit mensen die actief zijn in de academische wereld, dus professoren. Soms zetelen er natuurlijk ook wel andere mensen in, bijv. industriëlen die dan hun ervaring uit het bedrijfsleven meenemen in die board. Maar dat zal dan vooral zijn voor iets meer toegepaste beurzen toe te kennen. Maar wat doen die mensen dus nog: meestal zelf onderzoek verrichten in een tak uit de wetenschap (exact, humaan, economisch, medisch,...). 

 

Voorbeelden in België zijn het FWO, IWT, FNRS. In Nederland heb ik zo niet meteen een equivalent, maar ze bestaan zeker ;). Kijk je naar wie daarin zetelt, zal je vooral academici zien.

Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures