Springen naar inhoud

- - - - -

Mensen ruiken het andere geslacht onbewust.


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Flisk

    Flisk


  • >1k berichten
  • 1270 berichten
  • VIP

Geplaatst op 02 mei 2014 - 16:06

Mensen kunnen onbewust ruiken of iemand van het andere geslacht is, blijkt uit nieuw onderzoek aan de Chinese Academy of Sciences. Als heteroseksuele mannen of vrouwen worden blootgesteld aan geurstoffen van het andere geslacht, zijn ze eerder geneigd om de andere sekse te herkennen in een gestalte op de computer. Wanneer mensen homoseksueel zijn, worden ze bij hun waarnemingen juist beïnvloed door deze zogenoemde feromonen van hetzelfde geslacht.
 
De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door heteroseksuele en homoseksuele proefpersonen te laten kijken naar bewegende gestaltes van mensen op een computerscherm. De proefpersonen werden tijdens het kijken naar de beelden soms blootgesteld aan androstadiënon, een mannelijke geurstof die onder meer wordt aangemaakt in de oksels van mannen. Op andere momenten werden ze geconfronteerd met estratetraenol, een vrouwelijke geurstof die onder meer voorkomt in de urine van vrouwen.
 
Uit het onderzoek bleek dat de proefpersonen door de feromonen werden beïnvloed bij hun waarneming van de gestaltes, afhankelijk van hun seksuele oriëntatie.  
 
mensen-ruiken-het-andere-geslacht-onbewu
 
Bronnen:
Lees verder op nu.nl
Klik hier voor een artikel van sciencedaily.com
Klik hier voor de publicatie.

Veranderd door Flisk, 02 mei 2014 - 16:07

Je leest maar niet verder want je, je voelt het begin van wanhoop.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures