Springen naar inhoud

Kinetische energie water na schudden


 • Log in om te kunnen reageren

#1

jtschild

  jtschild


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 15 mei 2014 - 17:31

Als je water  schudt neemt de kinetische energie en dus de beweging van de moleculen toe. Welke vormen van energie nemen precies toe :  de translationele (is dit de energie die geassocieerd is met de botsingen en de willekeurige, wanordelijke beweging van de watermoleculen ?) of ook de vibrationele (vibratie van de atomen in de water moleculen) en de rotationele (rotatie van de atomen in de moleculen) ? Wordt de (lichte) temperatuurstijging ook veroorzaakt door de toename van de vibratie van de atomen in de watermoleculen of enkel door de botsing van de watermoleculen ?


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Typhoner

  Typhoner


 • >1k berichten
 • 2450 berichten
 • VIP

Geplaatst op 16 mei 2014 - 14:44

Volgens het equipartietheorema kunnen we verwachten dat energie gelijkmatig wordt verdeeld over elke vrijheidsgraad, waarbij vibraties dubbel tellen (omdat hier zowel een stuk potentiële als kinetische energie in zit). Botsingen tussen moleculen zorgen steeds voor een herverdeling van energie, dus stel dat je één molecule zeer snel laat transleren, gaat die bij elke botsing energie uitwisselen met zijn botspartner, energie die in principe in elke vrijheidsgraad (translatie, rotatie, vibratie) kan terechtkomen. En dit proces zal uiteindelijk zorgen dat, over de hele vloeistof en in de tijd, gemiddeld elke vrijheidsgraad evenveel energie bevat.

 

Echter...

Veranderd door Typhoner, 16 mei 2014 - 15:00

This is weird as hell. I approve.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures