Springen naar inhoud

Integrated Circuits


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Dries Vander Linden

  Dries Vander Linden


 • >100 berichten
 • 247 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 juni 2014 - 12:57

Si wordt bij de productie van IC's (Integrated Circuits) onderworpen aan zeer veel gloeibehandelingen waarbij de kleine verbindingen gevormd wornden. De materiaalgroep die gebruikt wordt voor deze verbindingen, zijn de metalen. Een IC werkt met het principe van halfgeleiding, en hiervoor zijn vrije elektronen nodig. Metalen bezitten veel vrije elektronen, dus is deze materiaalgroep een logische keuze. Maar mijn vraag is nu:

 

op basis van welke eigenschappen selecteer je binnen deze materiaalgroep het meest geschikte materiaal dat gebruikt wordt bij de productie van IC's?

 

ik dacht aan conductiviteit (zo laag mogelijk), aangezien diffusie van het materiaal in het SI-substraat vermeden moet worden, maar zijn er dan nog eigenschappen die een belangrijke rol zouden kunnen spelen?


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Benm

  Benm


 • >5k berichten
 • 10359 berichten
 • VIP

Geplaatst op 08 juni 2014 - 15:04

Bedenk dat halfgeleiders uit 2 verschillende materialen bestaan. Beide zijn hoofdzakelijk silicium, maar het ene deel heeft ahw een overschot aan electronen, en het andere een tekort. Hoe zou je dat kunnen bewerkstelligen door iets toe te voegen?

Je hoeft het antwoord daarop niet per se in ic's te zoeken, het is hetzelfde principe dat je ziet in losse diodes en transistors.
Victory through technology

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures